Foto: Malin Albinsson, TR Bild

Lionel N.O. premiärvinnare i STL

Lionel N.O. (bilden), Göran Antonsen (bilden) och Daniel Redén. Där har ni premiärvinnarna när Svenska Travligan (STL) startade med gulddivisionen som avgjordes på Mantorp under lördagen.


På förhand var loppet en kraftmätning mellan stjärntravarna On Track Piraten och Lionel. Sveriges V75-kung mot Norges vinstrikaste travare genom tiderna.

Det blev Lionel N.O. som tog en säker seger före Whitehouse Express medan On Track Piraten fick nöja sig med tredjeplatsen. Segertiden blev 1.13,5a och segerpremien är 200 000 kronor och en plats i STL-finalerna på Åby den 2 februari. Där belönas guldfinalvinnaren med 400 000 kronor.

– Vilken häst det är är. Lionel har aldrig varit bättre med skor. Nu ser vi fram emot Prix d'Amérique. Jag hoppas att jag får köra där också, den chansen vill jag inte missa, säger den glada kusken och ägaren Göran Antonsen.

I vinnarcirkeln väntade premiärpriser som delades ut av Svensk Travsports Niclas Levin:

– Svenska Travligan är ett sätt att försöka sätta mer fokus på de idrottsliga prestationerna, på travet som en sport och det första STL-loppet bjöd verkligen på högklassig underhållning av en riktigt världsstjärna, säger Niclas Levin.

Mats Fransson
mats.fransson@travsport.se

Publicerad den 22 december 2018. kundtjanst@travsport.se