Foto: Lars Jakobsson, TR Bild

C.L. Müllers Memorial körs på lördag

Richard Starkey är mer känd under sitt artistnamn - Ringo Starr. 1962 klev han in Beatles som trummis och blev på kuppen känd över hela världen. 48 år senare föddes en häst i Italien. Han döptes till Ringostarr Treb och är nu i ljusa stunder en av Europas bästa travare. På lördag är han en av favoriterna till segern i Müllers Memorial på Jägersro.


Müllers Memorial har körts på Jägersro i Malmö sedan 1927. Raden av topphästar som har vunnit loppet är lång, men ingen har vunnit så många gånger som Frances Bulwark som vann fem gånger åren 1949-1953. Fjolårets segrare hette förresten Propulsion.

Ringostarr Treb (bilden) har aldrig startat i Müllers (lopp 10). Men sist han var på Jägersro vann han Hugo Åbergs Memorial på 09,4ak. Men det är skillnad på lopp och lopp, då Müllers körs över lång distans. Utomlands har "Ringo" provat lång distans, men aldrig i Sverige. En annan utmaning kan vara spåret (han har lottats till startspår 8) och formen (länge sedan han startade). Sedan är det en sak till. Det är 10 andra hästar med i loppet…

Om han vinner på lördag har han ordnat en snygg trippel med segrar i Hugo Åbergs Memorial (kort distans), Sundsvalls Open Trot (medeldistans) och Müllers Memorial (lång distans).

En annan häst som är intressant är Björn Goops Giant Shadow som startar i Klass I (lopp 7). Det här är en Holländare som gjort sex starter i Sverige och vunnit alla. Två segrar på Solvalla och en STL-seger i Skellefteå ingår i den raden, så det har varit bra motstånd i loppen. Björn själv har kört i fyra av segrarna. På Solvalla har Giant Shadow som snabbast noterat 11,5ak. Nu liksom senast får han Carl Johan Jepson i sulkyn.

Yankee Glide-sonen Ad Hoc i Bronsdivisionen (lopp 11) har också många fans. Han hoppade senast men i fyra av sju segerlopp i karriären har han vunnit över medeldistans och med autostart. Han är snabb bakom bilen och från spår fyra kanske han tom kan nå ledningen, som han gillar.

I STL-schemat återstår Silverdivisionen (lopp 9) som de flesta ser som ett garderingslopp och Klass II (lopp 6) där många rankar Dominic Wibb och Bankrobber först.

Länk till mer information om STL hittar du längst ner på sidan.

Hasse Svennehed
hans.svennehed@travsport.se

Publicerad den 23 oktober 2019. kundtjanst@travsport.se