Stockholmsområdet har potential för många travskolor. Nu finns äntligen en till!

Vårt allra senaste tillskott till travskolefamiljen finns nu på Ådö Säteri i Bro. Det är Ulrika Riesterer (bilden) som står bakom denna travskola och hon brinner verkligen för just lärande och travsport.


På Ådö Säteri finns de perfekta förutsättningarna för att utöka verksamheten med just en travskola. Hästarna som finns på gården är väldigt snälla och säkra att jobba med. Det finns mycket körvägar och fina träningsbanor. Gården har rustats mycket de senaste åren och ett helt nytt stall finns också. 

Ulrika har redan ett litet samarbete med Solvalla travskola där hon tar emot elever som behöver lite mer körning inför till exempel en licenskurs. Hon har också lånat ut hästar till personer som går licensutbildningar. Nu är hon redo för nästa steg – att erbjuda kurser i en annorlunda miljö. Ulrika berättar att det inte kommer att vara en konkurrent till Solvallas travskola, utan snarare ett komplement. Det blir andra typer av kurser då det finns andra förutsättningar, exempelvis intervallträning på rakbanan och körning i backe.

I första hand kommer kurserna hållas för 13-åringar och äldre då de i dagsläget endast har stora hästar i verksamheten.

Stina Swartling
stina.swartling@travsport.se