Foto: Girlpower HB, TR Bild

Shocking Superman utklassade alla på 1.10,7

Shocking Superman utklassade konkurrenterna och var helt överlägsen i Gulddivisionen. En imponerande insats på tangerat löpningsrekord 1.10,7. – Han vann med tussarna kvar och jag är helt skakis, sa segerkusken Emilia Leo. – Det är en drömhäst och jag tror att han kan bli hur bra som helst, sa tränaren Oscar Berglund.


Silverörnen var lördagens höjdpunkt på Solänget. Det blev Shocking Superman som satte storfavoriten Dreammoko och de andra ordentligt på plats. Han svarade för en häftig uppvisning när han svepte konkurrenterna i ett nafs över den sista bortre långsidan. När Emilia Leo styrde ut honom till angrepp så flög hästen förbi konkurrenterna och vände ut och in på samtliga.

Storfavoriten Dreammoko inledde i andra par utvändigt men fick trava det sista varvet utvändigt om ledaren när Selmer I.H. tog över täten efter ett varv. Tempot var 1.10 de första 500 metrarna och 1.12 första varvet. Men täthästarna såg ut att så stilla när Shocking Superman avfyrade speeden och växlade ner samtliga. Han försvann ifrån till en överlägsen seger och förstapriset på 200 000 kronor. Segertiden blev 1.10,7/2 140a vilket är tangerat löpningsrekord med Beanie M.M.

– Han är så jäkla kvick i benen och han vann med tussarna kvar. Jag är helt mållös och skakis. Det är skithäftigt och något utöver det vanliga att få köra en sådan här häst, sa Emilia Leo.

– Jag var inte nöjd med honom i provstarten och åkte fram till Oscar som sa men kör av då. Jag gjorde en andra provstart och då var det bättre. Han är så kaxig den här hästen och jag tror att han bara leker med mig.

"Längtar efter Frankrike"

Vid sidan av banan stod tränaren Oscar Berglund som förstås var väldigt stolt över sin stjärna. Han var också lite tagen efter att Shocking Superman pulveriserat sina konkurrenter.

– Jag och Emilia skojade med varandra tidigare och hon sa att vi kommer att vara med i många stora lopp nästa år med den här hästen. Hon har känt något i honom och jag var väldigt nöjd med honom när jag körde ett banjobb i söndags. Men i dag travade han inte och jag var lite brydd i provstarten för han drog lite höger men tog sig samman på klasshästens vis.

– Jag tror att han kan bli hur bra som helst och längtar efter Frankrike. Det är sjukt att som en liten amatör få en så här bra häst. Emilia är helt otrolig också. Hon tar hand om hästarna och ger dem långa karriärer. Det är en drömhäst och jag kommer nog aldrig att få någon liknande, sa Oscar Berglund.

Favoriten Dreammoko höll till andraplatsen och trea blev Digital Ink.

Michael Carlsson, Kanal 75

Publicerad den 8 september 2019. kundtjanst@travsport.se