Foto: Lars Jakobsson, TR Bild

Norska hästar nu i Breedly.com

Äntligen har vi norska hästar på Breedly. De närmare 347 000 svenska hästarna har nu kompletterats med drygt 123 000 norska hästar. För kallblodens del ger det en praktiskt taget komplett databas.


Tack vare ett samarbete med Det Norske Travselskap, DNT, har vi nu möjlighet att presentera de norska hästarna på Breedly. Det utökade antalet hästar i Breedlys databas kommer att skapa mervärde exempelvis när det gäller testparningar, inte minst för kallblodens del.

Vi arbetar hela tiden med att försöka få Breedly.com så bra som möjligt. Det här arbetet är både tidskrävande och omfattande, kanske mer än man kan tro, men desto roligare när det resulterar i efterlängtade funktioner. Just att få in norska hästar på Breedly har efterfrågats av många. Vi väljer därför att inkludera de norska hästarna trots att vi i nuläget har svårt att få uppdaterade dataleveranser från Norge. Väl medvetna om att det förekommer en del brister (vissa norska hästar saknar till exempel härstamningsuppgifter), kanske också felaktigheter, tycker vi ändå att det är viktigt att våra användare får tillgång till den utökade databasen nu när avelssäsongen är i full gång.

Nuvarande uppgifter gäller per 2020-03-31. Vi räknar med att få regelbundna och mer frekventa dataleveranser från Norge så småningom.

Vi hoppas och tror att du/ni ska ha glädje av Breedly.com och tar tacksamt emot synpunkter och idéer om förbättringar till info@breedly.com

Lycka till med avelssäsongen!

Publicerad den 8 maj 2020. kundtjanst@travsport.se