Foto: Claes Kärrstrand, TR Bild

Kallblodsauktion på travera.nu

För första gången på flera år anordnas en renodlad kallblodsauktion i Sverige. På travera.nu säljs på söndag 40 kallblod i varierande ålder med start 18.00 – helt digitalt.


Bakom idén står proffstränaren Fredrik Fransson som även driver stuteri på Järvsö.

– Vi har inte haft någon kallblodsauktion i Sverige på flera år och sett till intresset från säljarna är det verkligen efterlängtat. När jag fick chansen till detta på travera.nu behövdes det ingen längre betänketid. Jag är verkligen nöjd med responsen hittills och det finns några riktiga kallblodspärlor bland de utbjudna hästarna, säger Fredrik Fransson.

Starthästar, fölston, ettåringar, tvååringar och föl finns med i en spännande blandning där några hästar självklart sticker ut. Ettårige Blomsterkungen (e. Tekno Odin – Järvsö Blomster), årsfölet Hinna Undan (e. Ingbest – Trippa Undan), föl ur första kullen till Ängsborken med Derbyvinnaren Förlands Trolla som mor – vilken redan lämnat en avelshingst – samt starthästar som halvmiljonären Björs Viking (bilden) (e. Järvsöviking) och fartfyllda fyraåringen B.W.Kungen (e. Bork Odin).

En länk till auktionen finns nedan.