Foto: Malin Albinsson, TR Bild

Vill du att din tre- eller femåring ska starta i EM i Paris?

Fredag 14 oktober, samma dag som finalen i UET Grand Prix, avgörs europamästerskapen för tre- och femåringar på Vincennes i Paris. 45 000 euro i förstapris i båda loppen. Vill du starta med din häst? För svenska tränare är sista anmälningsdag senast fredag 7 oktober kl. 11.00.


Det är hästens födelseland som avgör vilket land hästen representerar. Tränare som vill starta svenskfödda hästar i EM måste kontakta Svensk Travsports Kundtjänst 08-475 27 00 senast fredag 7 oktober kl. 11.00. Valacker får inte vara med. Vill du starta med en utlandsfödd tre- eller femåring måste du meddela ditt intresse till respektive lands förbund – och gör det i så fall så snart som möjligt.

Vi får starta max tre svenskfödda hästar per lopp. Svensk Travsport kommer att ranka de anmälda hästarna inbördes, och det gör vi med vår sedvanliga seedningsmetod. Den bäst rankade hästen från varje land är garanterad framspår, för övriga är det lottning. Båda loppen körs över 2 100 meter auto. I treårings-EM är det max 16 hästar och startavgiften är 500 euro. I femårings-EM är det max 18 hästar och en startavgift på 1 000 euro.

Propositionerna hittar du i rutan nedan. 

Lycka till!

Bilden: Danska Extreme tog hem EM för femåringar förra året på Åbytravet.