Nilla Tomelius

Nilla Tomelius – Årets ungdomsledare 2011

Inför knappt 30 000 åskådare på Solvalla fick Jägersrotjejen Nilla Tomelius under Elitloppssöndagen ta emot utmärkelsen Årets ungdomsledare 2011. Priset var, förutom en VIP-helg på Solvalla, en guldhjälm samt ett stipendium på 10 000 kronor för förkovran inom travsporten.

Årets ungdomsledare 2011, 23- åriga Nilla Tomelius, är en tjej som har hållit på med trav under många år. Hon började sin karriär inom ponnytravet på Ung Jägersro och har därefter jobbat på travskolan samt haft förtroendeuppdrag inom ponnytravet, bland annat som ordförande i Skånes Ponnytravklubb. Idag kombinerar hon ledarrollen på travskolan med jobb på Jägersros sportavdelning. Hon är också aktiv inom tävlingsverksamheten som ägare till ett antal ponnyer samt ett varmblod.

– Det är häftigt att få ett kvitto på att det man gör är bra. Jag har varit ungdomsledare sedan 2002 och jag tycker att det bara blir roligare och roligare. Att få jobba med barn och hästar är det bästa som finns, för man får så mycket tillbaka. Att dessutom få en sån här utmärkelse gör att jag blir ännu mer taggad att jobba vidare, säger NillaTomelius.

Motiveringen för Nilla var:
Nilla Tomelius är en engagerad person som inspirerar och sprider glädje. Hon har ett brett engagemang inom travsporten, såväl som ledare i travskolan som styrelseledamot i ponnytravklubben, samt som aktiv i tävlingsverksamheten.

Med sitt brinnande engagemang och sin mångsidighet är hon en stor förebild och en värdig mottagare av utmärkelsen Årets ungdomsledare!

De två andra nominerade var Annie von Krusenstierna från Wången och Jennifer Ohlson från Bergsåker. De fick förutom helgen i Stockholm varsitt stipendium på 5 000 kronor.

I juryn satt Ulf Hörnberg, Lena Engström, Sara Strömberg, Lisa Persson och Rikard Sjöberg, samtliga från Svensk Travsport.

Sara Strömberg
sara.stromberg@travsport.se

Senast uppdaterad 2012-05-29. kundtjanst@travsport.se


Fler nyheter:Grand Prix de l'UET lottat

2017-09-23 09:27

Deltagarna klara till EM för 3- och 5-åringar

2017-09-22 10:45

Små förändringar i betäckningssifforna för varmblod

2017-09-19 13:00
Till nyhetsarkivet