Boden

Propulsion bäst i midnattssolen

Nyetablerade världsstjärnan Propulsions framgångssaga fortsatte sent på lördagskvällen med seger i Norrbottens Stora Pris. – Han är en grym häst alltså! berömde kusken Örjan Kihlström.

Bara en vecka efter Call Me Keepers fullträff i Jämtlands Stora Pris var det dags för Solvallas Daniel Redén att räkna hem ytterligare ett norrländskt storlopp. Trots bakspår spelades elitloppsfemman Propulsion till favorit och Örjan Kihlström körde också som att han hade bästa hästen.

– Jag var lite nervös innan loppet för hästen kändes inte som bäst i värmningen. Men det fick jag mörka för Örjan, berättade Redén efter loppet.

Efter 500 meter tog Propulsion över ledningen av Nimbus C.D. och då var mycket vunnet. Men halvvarvet senare sände Johnny Takter iväg On Track Piraten från kön. Dalahästen flög fram på den sista bortre långsidan och i slutkurvan la han en ursinnig press på ledaren. Upploppet blev en nervkittlande uppgörelse där Propulsion höll undan med liten marginal före fantomspurtande Sauveur och On Track Piraten.

– Vilken jäkla löpskalle! Han kändes slagen på hela bortre långsidan. Vilken prestation! sa en glädjestrålande Redén.

Även Örjan Kihlström var full av beundran för den femårige amerikanen som travat rakt upp i världstoppen sedan han köptes till Sverige under fjolåret.

– Mitt på upploppet kändes det som att vi skulle greja det men då kom Sauveur jättefort långt ute i banan. Men vi höll undan och han är en grym häst alltså. Han har precis börjat tävla mot världseliten och gör det väldigt bra, sa Kihlström.

Förstapriset uppgick till en miljon kronor och segertiden skrevs till 1.11,7 över 2 140 meter med autostart.

Ola Johansson, Kanal 75

Senast uppdaterad 2016-06-19. kundtjanst@travsport.se


Fler nyheter:Hallå där Louise Medelberg…

2017-11-24 16:15

Nytt upplägg för V75 Champions 2018

2017-11-24 11:00

Välkommen Jägersro Malmö Hästcenter!

2017-11-22 13:46
Till nyhetsarkivet