Anna Isabell Karlsson

Anna Isabelle Karlsson – Årets ledare 2016

I travsporten finns det många duktiga ledare i allt från våra utbildningsverksamheter och föreningar till våra travbanor och travtränare. Med utmärkelsen Årets ledare vill vi lyfta fram och synliggöra några av travsportens viktigaste utövare – våra ledare. Totalt fick vi 14 nomineringar och bland dem utsågs Anna Isabelle Karlsson (bilden) från Örebrotravet till Årets ledare 2016.

Anna Isabelle Karlsson är 28 år gammal och har en lång meritlista som bland annat Stig H-stipendiat, framgångsrik lärling och numera även travskoleansvarig på Örebro/Linde travskola. Hon beskrivs som en person som alltid är glad och positiv, kunnig och mycket professionell i både sitt bemötande av människor och hantering av hästar.

Eller som 10-åriga eleven Agnes uttryckte sig:

– Anna är snäll, trevlig och alltid så positiv. Det märks att hon gillar sitt jobb. Hon går in för det hon gör. Hästar är hennes passion! Hon har ju följt sin dröm och jobbar med det hon vill. Hon är bäst! Jag ska bli som Anna när jag blir stor!

Anna Isabelle själv är glad över utmärkelsen och stolt över att hennes elever tycker om det hon gör:

– Framför allt tycker jag att det är så roligt att föra vidare kunskap om det som jag har haft så mycket glädje av hela mitt liv. Så det känns ju jättekul att bli uppskattad för det man gör, och att folk ser upp till en, säger hon och fortsätter:

– Jag måste också säga att en anledning till att jag kan kombinera travskolan med att vara lärling hos pappa (travtränare Hans Karlsson) och att köra lopp är för att både pappa och Lena, Hanna och Fanny som jag jobbar med är så flexibla och bra att jobba med, så jag kan åka på trav och så.

I samband med SM-lördagen på Åby delas utmärkelsen till Årets ledare ut. Priset, förutom äran, är en hjälm samt ett stipendium på 10 000 kronor där stipendiaten tillsammans med Svensk Travsport får välja en utbildning inom områdena ledarskap eller pedagogik.

– Det finns otroligt många duktiga ledare i travsporten och de blir också, genom sitt engagemang, viktiga förebilder för personer i sin närhet. Därför blir jag stolt över de fina nomineringarna som inkommit och att vi får möjlighet att hylla en av dessa under en dag som SM-lördagen på Åby, säger Lisa Persson, ungdomsansvarig Svensk Travsport.

Motiveringen till priset som Årets ledare 2016 lyder:

Anna Isabelle är en stor tillgång för travsporten då hon visar på bred kompetens genom att vara verksam inom flera delar, bland annat som aktiv lärling med fina framgångar, travskoleinstruktör och som travskoleansvarig. Anna Isabelle ser möjligheter i allt, hon är målmedveten och får alla att tro på sig själva, sin styrka och sin egen förmåga. Med lugn och tålamod delar hon gärna med sig av sina kunskaper och erfarenheter till unga likväl som till vuxna. Med detta är hon en sann ledare och en förebild. Med sitt professionella bemötande och brinnande engagemang är Anna Isabelle Karlsson Årets ledare i travsporten 2016.

Alla som nominerats kommer inom kort att få ett diplom hemskickat som minne. Vilka det är kan du se i rutan uppe till höger.

Therese Bornfalk Berglund
therese.berglund@travsport.se

Senast uppdaterad 2016-10-12. kundtjanst@travsport.se


Fler nyheter:Exteriörens påverkan på varmblodstravarens prestationer

2017-11-17 10:00

Arbetsmiljö – en viktig fråga för alla

2017-11-16 14:30

Stort grattis Årjäng! – Nästa stopp är Friends Arena

2017-11-15 14:00
Till nyhetsarkivet