Jörgen Sjunnesson

Jörgen Sjunnesson avstängd

Svensk Travsport stänger av körsvennen Jörgen Sjunnesson (bilden) för olämpligt uppträdande med omedelbar verkan.

Flera oberoende källor har efter en blogg på ingvarssonopersson.se varit i kontakt med Svensk Travsport och tydliggjort att Jörgen Sjunnesson har under flera års tid skickat olämpliga meddelanden, flera med sexuella anspelningar, till kvinnliga aktiva inom sporten.

– Sådant här ska inte förekomma i vår sport och Jörgen Sjunnesson är enligt paragraf 38 och 71 i Tävlingsreglementet avstängd för olämpligt uppträdande från och med idag och under utredningen, säger Svensk Travsports generalsekreterare Johan Lindberg.

Jörgen Sjunnesson var uppsatt som kusk på fyra hästar på Jägersro kommande onsdag, men dessa kommer att få nya körsvenner.

Sedan ett par år tillbaka har Svensk Travsport en etisk plattform där bland annat en policy mot sexuella trakasserier ingår. Lisa Persson, ungdomsansvarig, och Göran Wahlman, förbundsjurist, är kontaktpersoner för alla frågor relaterade till den etiska plattformen.

– Jag har i dag pratat med tjejer som blivit utsatta för det här och det är bedrövligt. Man ska känna sig trygg i vår sport och för att vi ska komma tillrätta med det här vill jag verkligen uppmana utsatta personer att polisanmäla eller ta kontakt med mig. Det kan man även göra anonymt. Detta gäller såklart såväl i det här ärendet som om man blivit utsatt för något annat. Men vi behöver anmälningar, inte rykten, säger Lisa Persson.

Svensk Travsport har även hållit telefonförhör med Jörgen Sjunnesson som accepterar den omedelbara avstängningen. När utredningen är färdig kommer fallet att tas upp i licenskommittén för bedömning och eventuell straffutmätning.

Ola Lernå
ola.lerna@travsport.se

Senast uppdaterad 2016-11-11. kundtjanst@travsport.se


Fler nyheter:Exteriörens påverkan på varmblodstravarens prestationer

2017-11-17 10:00

Arbetsmiljö – en viktig fråga för alla

2017-11-16 14:30

Stort grattis Årjäng! – Nästa stopp är Friends Arena

2017-11-15 14:00
Till nyhetsarkivet