Nuncio

Östersundstravet arrangerar finalen i UET Trotting Masters 2018

Idag beslutade Svensk Travsports styrelse om att Östersundstravet är den bana som får arrangera finalen i Trotting Masters 2018. Efter en tuff urvalsprocess där flera travbanor kämpat om att få stå som värd för den prestigefyllda tävlingen stod till slut det jämtländska bidraget som segrare.

– Fantastiskt rolig nyhet för oss såklart då vi är etablerade i en region med en lång trav- och hästhistoria. Dessutom har regionen alla kommunikationsmöjligheter samt en gedigen erfarenhet och stort kunnande inom besöksnäringen. Genom våra kontakter kan vi därför erbjuda alla, i synnerhet våra internationella gäster, unika upplevelser i samband med besöket hos oss, säger travbanechef Jan Quicklund på Östersundstravet.

Trotting Masters är serien för den yppersta världseliten där den samlade prissumman i finalen är 400 000 euro vilket gör loppet till ett av de större i världen. Finalen kommer att gå under september 2018 och UET står bland annat för flygtransport för de utländska hästarna. Vilka hästar som gör upp avgörs av Trotting Masters europarankning som bygger på att hästarna samlar poäng i utvalda storlopp i Europa. De 12 hästar som tjänat mest poäng under 2017-2018 kommer att stå på den jämtländska startlinjen.

– Östersund har lagt ner stort engagemang i sin ansökan och jag är övertygad om att de kommer bjuda på en spännande upplevelse för såväl aktiva som publiken. För oss på Svensk Travsport har det varit glädjande att se det stora intresset att ta sig an ett sådant internationellt evenemang vilket visar att vi har flera anläggningar i världsklass. För oss var det viktigt att ge alla banor chansen att ansöka. Att det sedan blev en norrländsk travbana som får uppdraget gläder många i den norra delen av travsverige, kommenterar Johan Lindberg, generalsekreterare för Svensk Travsport.
 

Om UET Trotting Masters

UET Trotting Masters infördes 2012 och är en serie om 38 travlopp för den yttersta eliten i Europa. I år avgörs finalen på Vincennes utanför Paris. Solvalla hade äran att arrangera den första finalen i UET Trotting Masters 2012 och Sverige får åter chansen 2018. Svensk Travsport beslutade denna gång att ge alla svenska banor chansen att ansöka om tävlingen. Nedan ser du de tidigare vinnarna av finalen i UET Trotting Masters.

 År Bana Häst Kusk Tränare
 2016 Bjerke Nuncio Örjan Kihlström Stefan Melander
 2015 MonsMosaique Face Lutfi Kolgjini Lutfi Kolgjini
 2014 Charlottenlund  Ed You Torbjörn Jansson  Robert Bergh
 2013 Vincennes Ready Cash Franck NivardThierry Duvaldestin
 2012 Solvalla Sebastian K. Åke Svanstedt Åke Svanstedt

Bilden: Nuncio efter segern i fjolårets upplaga.

Pressmeddelande Svensk Travsport

Senast uppdaterad 2017-06-28. kundtjanst@travsport.se


Fler nyheter:Gymnasieturnén fortsätter 2018

2017-12-15 09:30

Tack till Solvallas funktionärer – och till alla andra som bidragit!

2017-12-14 15:23

Förslag om sammanslagning Sverige och Danmark

2017-12-13 16:00
Till nyhetsarkivet