Rykthink

Bygdetrav

Bygdetrav är en enklare form av tävling där loppen körs utan totalisator och startpoäng. Det arrangeras cirka 20 bygdetravstävlingar per år av travklubbar och andra ideella hästintresseföreningar runt om i landet.

Bygdetrav kallas de inofficiella tävlingar som arrangeras på mindre travbanor, sjöisar eller permanenta travbanor i regi av en lokal travklubb eller en annan ideell hästförening.

Bygdetravet har en väldigt lång tradition i Sverige, och är travsport i dess kanske mest genuina form. Redan på 1800-talet tävlades det på sjöisarna runt om i landet. På vissa håll är det en riktig folkfest dit publik reser långt ifrån. Här samlas nya och gamla travfantaster.

Bygdetravet fyller fortfarande en viktig funktion inom travsporten i Sverige. De bidrar i allra högsta grad till den folkliga framtoningen och travets breda förankring. Bygdetravstävlingarna är också en betydelsefull inkörsport där kuskar, ryttare och hästar får chansen att skaffa sig mer erfarenhet.

Ibland förekommer enklare former av totalisatorspel. Med tillstånd från Lotteriinspektionen får 5-kronors vinnarspel anordnas.

Läs mer om de olika travklubbarna och travsportens historia under Svensk Travsport. Direktlänkar till de sidorna hittar du i rutan till höger.

Senast uppdaterad 2017-08-01. kundtjanst@travsport.se


Fler nyheter:Strid om banchampionatet på åtta banor

2017-12-12 10:30

Nu kan du registrera ICE-nummer hos oss

2017-12-11 10:55

Lindbergs veckobrev, vecka 49

2017-12-10 12:31
Till nyhetsarkivet