Travskola

Kvalitetssäkring av travskolor

I travsportens strategidokument, Horisont 2017, lyfts travskolan fram som ett viktigt utbildningscentrum för all den lokala utbildningen. När travskolan skall ta en större roll i travsporten för utbildning och rekrytering är det också viktigt att verksamheten kvalitetssäkras, för att hitta ett gemensamt sätt att mäta och värdera den.

Travskolan är travbanans utbildningscentra som ger möjlighet för människor att lära om hästar och travsport, både för att stimulera sitt intresse och för att få en god grund att komma vidare som aktiv i travsporten. Där ska också ske rekrytering av nya till sporten samt behålla och utveckla redan aktiva. Travskolan är en plats som erbjuder något alla dagar i veckan och är en naturlig inkörsport i travsporten.

Kvalitetssäkringen av travskolorna bidrar till en bättre jämförelse mellan travskolorna och det ska samtidigt ses som ett stöd för travbanan att deras verksamhet utvecklas åt rätt håll. Kvalitetssäkringen kan lättare kopplas till de premier och utbetalningar som Svensk Travsport svarar för. Det är enbart de travskolor som genomför kontroll för kvalitetssäkring och blir godkända, som också kan erhålla bidrag, premier, utbildningsmaterial samt delta i utbildningar och konferenser anordnade av Svensk Travsport.

I rutan uppe till höger hittar du mer information om kvalitetssäkringen samt en länk till sidan Vision & strategier där Horisont 2017 finns att läsa.

Senast uppdaterad 2014-04-10. kundtjanst@travsport.se


Fler nyheter:Gymnasieturnén fortsätter 2018

2017-12-15 09:30

Tack till Solvallas funktionärer – och till alla andra som bidragit!

2017-12-14 15:23

Förslag om sammanslagning Sverige och Danmark

2017-12-13 16:00
Till nyhetsarkivet