Mule

Om webbplatsen

Välkommen till travförbundet Svensk Travsports webbplats. Här hittar du det mesta om travsporten i Sverige.

Webbplatsen startades av Svenska Travsportens Centralförbund i februari 2001 (Svenska Travsportens Centralförbund bytte namn till Svensk Travsport i juni 2010).

Startsidan

Längst upp på startsidan finns en blå huvudmeny där vi försökt skapa en logisk struktur över det ganska digra innehållet på travsport.se. Till höger på startsidan hittar du en tävlings- och propositionskalender. Tanken är du som besökare snabbt ska få en överblick över dagens tävlingar med tillhörande resultat samt vilka banor som det är startanmälningar till i dag och i morgon.

På startsidan har vi tre olika typer av nyhetsflöden (huvudnyheter, mellannyheter och notiser) där vi kontinuerligt lägger upp aktuell information.

Till höger på startsidan finns aktuell smittoinformation där du kan se om det är något som berör dig. På startsidan finns också aktuella topplistor som alltid är uppdaterade med gårdagens data. Via droppmenyn kan du välja vilken topplista du vill kolla in och genom att klicka på länken nedanför topplistan kommer du till en fullständig topplista.

Supersök

Under menyvalen finns Supersök. Den finns alltid tillgänglig oavsett var du än befinner dig på webbplatsen. Här kan du söka antingen i Sök Sportinfo eller efter nyheter/information på webbplatsen. Markera vilken typ av sökning du vill göra, skriv in sökordet och klicka på Sök.

Användarkonto

På travsport.se kan du skaffa ett användarkonto. Användarkontot ger dig tillgång till en rad funktioner. Vilka funktioner du kommer åt avgörs av vilken roll/behörighet du har (hästägare, tränare, travintresserad etc). Alla kan skaffa ett användarkonto men villkoret för att kunna skaffa ett användarkonto är att du är folkbokförd i Sverige.

Du skaffar ett användarkonto genom att klicka på LOGGA IN (gul knapp högst upp på alla sidor här på travsport.se) och sedan på länken "Skaffa konto". Följ sedan instruktionerna.

Vilka funktioner får man då tillgång till när man skaffar ett användarkonto?

Alla som skaffar ett användarkonto kan startbevaka hästar (se nedan), förenkla sitt användande av travsport.se genom att spara topplistor (se nedan) och sätta bokmärken på hästar/kuskar/tränare som du ofta söker på i Sök Sportinfo.

Du som har licens kan bland annat startanmäla de hästar du tränar, administrera din TDS (om du är A-tränare), hantera din uppsittningskalender, anmäla ändrad registreringsstatus på tränade hästar (kastration) samt registrera vaccinationer på tränade hästar.

Du som är registrerad som hästägare hos Svensk Travsport kan via ditt användarkonto ta del av den hästägarfakturering som Svensk Travsport ansvarar för, du kan ta del av träningsrapporter från din tränare om du har hästen i professionell träning, via ett forum kommunicera med andra som äger häst tillsammans med dig, anmäla/avanmäla hästar som du äger/företräder till insatslopp, anmäla ändrad registreringsstatus på ägda/företrädda hästar (kastration/död) samt se ägarstatistik knuten till dig som person.

Bolagsrepresentanter för juridiska personer på travsport.se
För att en fysisk person, via sitt användarkonto på travsport.se, ska kunna representera ett bolag (HB, KB och AB) krävs det att den fysiska personen blir befullmäktigad av bolaget att vara en så kallad bolagsrepresentant. I och med att bolaget lämnar en sådan fullmakt till Svensk Travsport kan bolagsrepresentanten representera bolaget och utföra tjänster på travsport.se för bolagets räkning.

Fullmaktsblanketter finns för utskrift här på travsport.se (se länk i rutan uppe till höger).

Mer information om användarkontot samt de nya funktionerna för dig som är hästägare hittar du genom att klicka på länken Guide användarkonto till vänster.

Startbevakning

Du som har ett användarkonto på travsport.se kan startbevaka hästar. Du kan startbevaka max 50 hästar. Information om att bevakad häst finns i en definitiv startlista får du via den e-postadress du angett när du skaffade kontot.

Topplistor

På travsport.se kan du plocka fram topplistor baserat på gårdagens tävlingsdata. Topplistefunktionen finns under menyvalet Tävlingar, Avel & Uppfödning samt Äga travhäst. Du kan även klicka på länken under topplistan på Startsidan. Har du ett användarkonto kan du även spara dina topplistor.

Senast uppdaterad 2014-11-12. kundtjanst@travsport.se


Fler nyheter:Lindbergs veckobrev, vecka 49

2017-12-10 12:31

Muscle Hill ny Elit-hingst

2017-12-08 12:30

Från trav till par på tio dar

2017-12-05 13:06
Till nyhetsarkivet