Ponnykampen

Ponnykampen presenteras av Agria 2017

Ponnykampen som presentaras av Agria är den spännande rikstäckande tävlingen för unga på landets travbanor där Agria Djurförsäkring står som huvudsponsor.

– Vi är väldigt glada och stolta över att få vara med som huvudsponsor för en cup som riktar sig till unga inom travsporten. Att dessutom ha en tävlingsform som omfattar både travloppet, kunskapsdelen och hejarklacksdelen ser vi som ett stort plus, säger Maria Blom Sydow som är affärsområdeschef för Häst och Lantbruk hos Agria.

I Ponnykampen presenteras av Agria tävlar travbanornas unga mot varandra i loppkörning, frågesport och laganda. Totalt är det 24 travbanor som deltar, lagen är indelade i fem grupper där varje grupp har två deltävlingar var. Det lag som samlat flest poäng i deltävlingarna från respektive grupp gör upp i finalen på Sundbyholms travbana den 11 november där förstapriset är en säkerhetssulky från Royal Sulky. Säkerhetssulkyn tillfaller travbanan där alla unga aktiva ges möjlighet att använda den.

– Det är skoj att vara projektledare i den här tävlingen och det ska bli väldigt spännande att åka runt till olika travbanor i Sverige och se vad lagen har åstadkommit vad gäller laganda, hejaklacker och ramsor, säger en entusiastisk Elin Westerlund.

Vid tävlingsrelaterade frågor kontakta Anna Engström Frick på anna.frick@travsport.se eller telefon 076-161 15 50, eller din närmsta travbana.

Ponnykampen presenteras av Agria som en del i projektet Samarbete mellan travskola och ponnytravklubb, vilket finansieras av Hästnäringens Ungdomssatsning (HUS) som finansieras via Hästnäringens Nationella Stiftelse (HNS). Tävlingen riktar sig till alla unga på travbanan och förhoppningen är att det upplägget ska stärka ett naturligt samarbete mellan ungdomarna på hemmabanan.

Senast uppdaterad 2017-06-27. kundtjanst@travsport.se


Fler nyheter:Gymnasieturnén fortsätter 2018

2017-12-15 09:30

Tack till Solvallas funktionärer – och till alla andra som bidragit!

2017-12-14 15:23

Förslag om sammanslagning Sverige och Danmark

2017-12-13 16:00
Till nyhetsarkivet