Sulkyhjul

Säkerhet

I Svensk Travsports säkerhetsarbete är djurskyddet så klart av övergripande karaktär.

Tillsammans med ATG och Svensk Galopp strävar vi efter att erbjuda en bra hästsport och ett bra spel i en trygg miljö med högt ställda krav på djurskydd. Svensk Travsports säkerhetsarbete har många olika dimensioner. Det handlar om allt från till exempel säkerheten för människor och hästar på våra anläggningar, till krav kring djurhållningen och på tävlingsbanornas skick, målkameror och startbilar. Några exempel är.

  • Säkerheten på våra anläggningar.
  • Sportsäkerheten.
  • Utredningar av olika slag.
  • Utveckling och ansvar för rutiner och genomförande av dopningskontroller.
  • Alkohol- och drogtester av aktiva vid tävlingar.
  • Utveckling av säkerhetsfrågor för sportens aktiva kring sulkyer, hjälmar och dylikt.

En viktig del i säkerhetsarbetet är dopningskontrollerna. Av djurskyddsskäl, men även för spelsäkerheten – för att alla ska tävla på lika villkor, så tas cirka 4 000 dopningsprover årligen under landets trav- och galopptävlingar. Läs mer om vårt antidopningsarbete under Antidopning. Länken hittar du i rutan till höger.

Säkra Banor (SÄBA)

Säkra Banor (SÄBA) är ett säkerhetsregelverk som är framtaget för samtliga trav- och galoppbanor i Sverige. Arbetet med SÄBA påbörjades år 2006 och det är ett samarbete mellan Svensk Travsport, ATG och Svensk Galopp. Regelverket rymmer regler kring säkerheten och riktlinjer för en ökad kvalitet i tv-produktionen.

Senast uppdaterad 2016-06-03. kundtjanst@travsport.se


Fler nyheter:Lindbergs veckobrev, vecka 49

2017-12-10 12:31

Muscle Hill ny Elit-hingst

2017-12-08 12:30

Från trav till par på tio dar

2017-12-05 13:06
Till nyhetsarkivet