Logga Schyssta Kompisar

Schyssta Kompisar

Alla vill vi vara schyssta och känna en gemenskap inom travsporten. Schyssta Kompisar är en del av Svensk Travsports uppförandekod och etiska plattform. Projektet syftar till att lyfta frågan om hur vi är just schyssta mot varandra både i och utanför stallet men även på nätet. Genom Schyssta Kompisar vill vi ge unga och gamla verktyg för att tillsammans skapa gemenskap och laganda, eftersom travsporten är en plats dit alla är välkomna och ska känna sig trygga.

 Uppförandekoden kan vara abstrakt för många och med hjälp av Schyssta Kompisar vill vi göra koden mer tydlig och konkret. Målet med Schyssta kompisar är att i linje med Travsportens önskvärda läge skapa en inbjudande plats där alla känner sig välkomna, trygga och där alla vill vara med. På lång sikt ska travsportens önskvärda läge genom en attraktiv sport göra att travsporten når sitt mål om att bli fler. Vi ska öppna möjligheterna för att skapa världens bästa travsport.

Schyssta Kompisar är ett första steg i att lyfta dessa frågor bland barn och ungdomar inom travsporten.

Schyssta Kompisar som en del i projektet Samarbete mellan travskola och ponnytravklubb, vilket finansieras av Hästnäringens Ungdomssatsning (HUS) som finansieras via Hästnäringens Nationella Stiftelse (HNS). Schyssta Kompisar riktar sig till alla unga på travbanan och förhoppningen är att det upplägget ska stärka ett naturligt samarbete mellan ungdomarna på hemmabanan.

Senast uppdaterad 2017-03-30. kundtjanst@travsport.se


Fler nyheter:Gymnasieturnén fortsätter 2018

2017-12-15 09:30

Tack till Solvallas funktionärer – och till alla andra som bidragit!

2017-12-14 15:23

Förslag om sammanslagning Sverige och Danmark

2017-12-13 16:00
Till nyhetsarkivet