Startfält

Tävlingsregler

Det finns en hel del olika regelverk och bestämmelser kring våra tävlingar. Reglerna är viktiga för att vi bland annat ska kunna bibehålla ett starkt djurskydd och en god säkerhet inom travsporten.

Friska och välmående hästar är grunden för den svenska travsporten. Vi är beroende av ett starkt djurskydd och en god säkerhet. I de regelverk Svensk Travsport sätter upp ställer vi hårdare krav på våra utövare, än vad den svenska djurskyddslagen gör.

Det finns en mängd olika bestämmelser du som aktiv inom travsporten är skyldig att känna till och rätta in dig efter – både före, under och efter ett lopp. I Tävlingsreglemente för Svensk Travsport samlas de övergripande regler som ska tillämpas av alla aktiva, i all verksamhet som hör till travsporten både på och vid sidan av tävlingsbanan. Tävlingsreglementet granskas och revideras kontinuerligt varje år.

Vid sidan om tävlingsreglementet finns flera andra regelverk som du som aktiv också måste ha kännedom om.

I rutan till höger hittar du de flesta regelverk som rör tävling och träning. Här finns även länkar till relaterade sidor på travsport.se med mer information och bestämmelser kring medicinering, vaccinering, smittskydd, licenser, säkerhet och transport.

Senast uppdaterad 2017-08-02. kundtjanst@travsport.se


Fler nyheter:Tack till Solvallas funktionärer – och till alla andra som bidragit!

2017-12-14 15:23

Förslag om sammanslagning Sverige och Danmark

2017-12-13 16:00

Strid om banchampionatet på åtta banor

2017-12-12 10:30
Till nyhetsarkivet