Emma Henriksson Månstorps Opal

Travskole- och Utselningsligan

2014 var det premiär för Travskoleligan, en tävling mellan landets travskolor där målsättningen är att skapa en gemenskap kring travskolans ponnyer och tävlingsverksamhet. Syftet är även att utveckla och motivera travskolans deltagare att vilja fortsätta vara aktiva inom travsporten.

Varje skola får ställa upp med fyra ponnyer och man samlar poäng i alla godkända lopp genom sina placeringar. Hand i hand med travskoleligan anordnas även Utselningsligan så det är inte bara kuskarna som kan samla på sig poäng, utan hela ekipaget är med och tävlar.

Förhoppningen är att eleverna genom Travskoleligan ska få värdefull erfarenhet kring träning och förberedelse inför start, rutiner kring tävlingsdagen samt tävlingsmomentet. Allt detta är viktigt för en fortsatt karriär inom travsporten.

– Vi ser travskolan som travbanans naturliga mötesplats och vi hoppas att Travskoleligan ska bidra till ytterligare ökad gemenskap på den lokala travskolan. Dessutom hoppas vi att den också ska förbereda travskolans deltagare inför en fortsatt karriär inom travsporten, vare sig det är på hobby- eller professionell nivå, säger Lisa Persson, ungdomsansvarig Svensk Travsport.

Parallellt med Travskoleligan pågår även Utselningsligan. Travskolans deltagare kan nämligen enskilt samla poäng genom Utselningsligan. Varje gång de selar ut en ponny får de två poäng, oavsett hur ponnyn placerar sig i loppet. Det kan alltså vara olika personer som selar ut ponnyn varje gång.

– Ligorna är ett sätt för oss att komma närmre deltagarna på landets travskolor, säger Lisa Persson.

Den travskola som samlat ihop flest poäng vinner en ny säkerhetssulky, medan tvåan och trean belönas med varsin ny sele. De tre elever som lyckats samla ihop flest poäng i Utselningsligan vid tävlingens slut, vinner varsitt presentkort. Det lottas även ut tre presentkort bland alla elever som deltagit i Utselningsligan under året.

Läs fullständiga regler för ligorna i rutan uppe till höger

Senast uppdaterad 2017-03-09. kundtjanst@travsport.se


Fler nyheter:Gymnasieturnén fortsätter 2018

2017-12-15 09:30

Tack till Solvallas funktionärer – och till alla andra som bidragit!

2017-12-14 15:23

Förslag om sammanslagning Sverige och Danmark

2017-12-13 16:00
Till nyhetsarkivet