Wången

Utbildningsgenomförare

Du kan utbilda dig på flera platser i landet, framför allt ges utbildningar på Wången, i travsällskapens regi eller av Svensk Travsport som ger en del centrala utbildningar.

Svensk Travsport

Svensk Travsport genomför vissa centrala utbildningar. Ett antal återkommer årligen, de ges i regel som folkhögskolekurs och sker då i samverkan med Hästsportens Folkhögskola. Andra utbildningar kan uppstå om det sker förändringar i regelverk eller genom andra aktuella händelser.

Vår ambition är att vara så flexibla som möjligt och utveckla våra utbildningar för att de ska möta och förändras med sportens utbildningsbehov.

Travsällskapen

Travsällskapen erbjuder ett brett basutbud med såväl travskoleverksamhet som licens- och grundläggande funktionärsutbildningar.

Delar av den verksamhet som genomförs återfinns inom ramen för Hästsportens Folkhögskolas utbud, annat genomför travsällskapet i egen regi.

Många travsällskap erbjuder dessutom kurser och föreläsningar för den som är nyfiken och vill lära sig mer.

För aktuellt utbud på din hemmabana ska du kontakta ungdoms- eller utbildningsansvarig. Kontaktinformation hittar du på respektive banas webbplats. På sidan Travbanor hittar du kontaktuppgifter till din bana.

Wången

På Wången har hästen spelat en central roll i hundra år. Idag är Wången travsportens egen riksanläggning och här erbjuds ett brett urval av utbildningar och konferenser i unik miljö och i nära samverkan med travsportens organisationer.

På Wången finns alla möjligheter till att genomföra travutbildningar med högsta tänkbara kvalitet och en utbildning på Wången är en investering för en framtid i travsporten.

Wången är skolan som utbildar morgondagens proffstränare och hippologer men här finns också ett travinriktat gymnasieprogram med riksintag där eleverna får med sig både gymnasiebetyget och en god grund för sin fortsatta karriär i sporten.

Wången genomför framför allt utbildning i tre olika former  gymnasium, folkhögskola och högskola. Utöver detta tillkommer en del uppdragsutbildning som genomförs privat.

Senast uppdaterad 2012-12-06. kundtjanst@travsport.se


Fler nyheter:Gymnasieturnén fortsätter 2018

2017-12-15 09:30

Tack till Solvallas funktionärer – och till alla andra som bidragit!

2017-12-14 15:23

Förslag om sammanslagning Sverige och Danmark

2017-12-13 16:00
Till nyhetsarkivet