Lär känna bloggarna

Här kan du läsa en kort presentation av travsport.se/ungitravets bloggare för att lära känna dem bättre! Bloggarna hittar du på Ung i travets startsida.

Linn Malmström
Jag heter Linn Malmström och är 13 år gammal. Jag tog min licens 2016 och körde 9 starter förra året. Min shetlandsponny Frosty är 18 år gammal och 2017 är hans sista säsong och jag vill dela med mig om min och hans resa under det här året.

Matilda Persson
Matilda Persson

Jag är bloggaren som utbildat mig till fotograf istället för att skaffa mig en gymnasieutbildning. Travtränare på fritiden och kan nu för tiden även titulera mig som kusk. Travsporten ligger med varmt om hjärtat och på träningslistan finns gotlandsrusset Linnson, kallblodet Mølleslettens Linna och de två varmbloden Greve E. och L.H.Adventure. Jag lever sedan 10 år tillbaka med sjukdomen CRPS och hästarna har alltid varit bästa medicinen. Här på bloggen får ni hänga med i min vardag med såväl hästar som sjukhus, resor och på travbanan.


jonna jacobsson
Julia Jacobsson
Mitt namn är Julia Jacobsson och jag är 19 år. Jag tog min ponnytravlicens år 2008 och sedan dess har intresset bara växt och nu är jag helt fäst vid ponnytravet. Hemma på gården har vi åtta ponnytravare som jag och min syster tränar och tävlar. Det roligaste med travsporten är den gemenskap och vänskap som man får både på och utanför tävlingarna. Att man kan se resultatet av det hårda arbete som man lägger ner är också en helt otroligt härlig känsla.

På min blogg kommer jag att skriva om träningarna med mina ponnyer, tävlingar och även om mitt liv utanför travsporten.

Elin Troedsson
Elin Troedsson

Jag heter Elin Troedsson och är 16år gammal, mitt stora intresse är hästar & framförallt travsporten, som yngre var jag ridtjej men efter en ridolycka där jag bröt armen och opererades 2ggr blev jag avskräckt och la ridningen på hyllan men längtan efter hästarna levde vidare, tackvare att en kompis tog med mig till travskolan tidigare fick jag upp ögonen för travsporten och på den vägen är det. Idag är jag ledarassistent i travskolan, har tränat & tävlat ponnytrav i 5år och har 5-åriga ponnyn Pejnarve Mikado på tränarlistan.

Men drömmen om storhästlicens finns också och planer om att gå travgymnasium till hösten. Jag är väldigt generellt trav intresserad , det spelar ingen roll om det är v86 på tv, provlopp på hemma banan eller ponnyträning, trav & hästar är bäst så är det bara!

Utöver hästarna gillar jag att träna, särskilt löpning & styrketräning, jag tror personligen att man lättare får uppfattning för hästarnas träning om man själv är fysiskt aktiv.

På min blogg kommer ni få följa min och Mikados resa, läsa om hur det är att komma in i travsporten genom travskolan och allt möjligt jag har för mig inom travet, stort som smått, hoppas ni vill hänga med!

På min blogg kommer jag att försöka blogga om allt möjligt som rör mig, hästarna och travet. Utöver det så kommer det nog bjudas på en eller annan bild från alla möjliga travdagar eftersom jag även är väldigt fotointresserad.


emma holmin

Emma Holmin
Jag heter Emma Holmin och är 17år. Jag går andra året på Berga naturbruksgymnasium där jag går linjen Sam/häst. Det innebär att jag minst en dag i veckan är i Bergas travstall. Ibland åker vi även till Svante Båth och får köra snabbjobb med hans hästar vilket är riktigt kul! Berga är ett internat så jag bor där med flera kompisar måndag till fredag och på helgerna åker jag hem. När jag inte går i skolan är jag mycket i stallet. Jag och Moa (tjejen jag bor med) försöker också träna så mycket som möjligt, annars är jag mest med kompisar. På helgerna tas all min tid upp av vänner och familj.

Nu ser jag fram emot att få dela min resa med er! I min blogg kommer jag främst skriva om vad som händer i Bergas travstall och vad jag gör och hur det går för mig där, sen kommer ni såklart få höra om allt när vi är hos Båth. Men främst kommer ni få läsa om mina känslor och tankar om allt när jag äntligen börjar tävla! Ni kommer även få läsa en del om mitt liv utanför travet, om träning och kompisar mm. 


wilma lamminen

Wilma Lamminen
Jag heter Wilma Lamminen och är 16 år. Travsporten har alltid varit en del av mitt liv. Jag har haft stort intresse för både gymnastik och fotboll, men skador satte stopp för båda karriärerna. När jag var 15 år bestämde jag mig därför för att satsa helhjärtat på hästarna. Jag har alltid gillat travsporten. Farten och spänningen i samband med samspelet mellan människa och häst är helt underbart.

Jag kommer blogga om vardagen med hästar, allt som krävs och all glädje som hästarna ger. Bloggen kommer även innehålla tankar och resultat från tävlingar. Jag vill visa hur fantastiskt livet med travhästar är.
Ingen dröm är för stor!

Yvette Ebbink
Yvette Ebbink
Yvette Ebbink är mitt namn & är 18 år. På min unga travet blogg kommer ni får läsa om min vardag i travvärlden. Jag går 3e och sista året på travlinjen på Kvinnerstagymnasiet och genom detta började mitt intresse för trav. Nu jobbar jag som hjälpis på Örebro/Linde travskola och tävlar med deras hästar då jag inte äger en egen ponny/häst än. När jag har sparat lite mer pengar och har ett jobb då hoppas jag på att kunna köpa en egen ponny och ett varmblod för jag har genom skolan både fixat ponny och storhästlicens och även b- tränarlicens. Detta var lite kort om mig, för frågor så finns jag på: yvette.ebbink@hotmail.com

Isa Westerberg
Isa Westerberg

Jag heter Isa Westerberg och är 16 år. Jag har en egen islandshäst vid namn Snurre (Snudur) och så tränar jag ett 3-årigt russ som heter Silarps Älva. Jag tränar även konståkning där jag lägger en stor satsning. Jag tog min ponnylicens 2015 och har i skrivande stund kört 8 lopp då jag tyvärr inte fått möjlighet till fler. Är hjälpis på travskolan då och då och har under vintern även varit hjälptränare på konståkningen.

På min blogg kommer jag skriva om vad som händer i mitt liv, träningen med Älva och Snurre samt annat kring travet/konståkningen.

Hoppas ni vill följa mig! Vid frågor är det bara att mejla på isawesterberg@hotmail.se

Telma Ragnarsson
Thelma Ragnarsson
Hej! Thelma Ragnarsson heter jag och är en 18 årig amatörtränare och ponnykusk från Norrland, Skellefteå. Jag har så länge jag kan minnas älskat hästar och började som 6åring på ridskolan och red men började även med körning. Jag gick sedan över till travskolan på Skelleftetravet där jag var klar med min ponnylicens 2010, på den tiden var jag skötare på travskolans Näsvallens Fapriola som är en stor grund till allt idag.

December 2011 köpte vi min första ponny, Österås Turbo som jag hade 5 underbara år tillsammans med. 2013 köpte jag även Eemil, en 3årig oinkörd russhingst som jag har i stallet än och tävlar med. Han är precis tillbaks på ovalen igen efter en gaffelbands skada och har hunnit göra 5 lopp efter skadan som tog sin tid.. I stallet har jag även Månskensprinsen, ett 5årigt ostartat kallblod som är i full träning och jag hoppas på att han ska vara startklar innan årets slut men det får ta den tid det tar.

Jag älskar travsporten och skulle nog kunna offra allt för det och hästarna. Sedan en tid tillbaks har jag även startat upp en youtube kanal (https://www.youtube.com/channel/UC0NjjgsO1JRLXf3C7O3y4Ug) så en del inlägg här kommer vara via videoform. Där lägger jag upp en del videos från vardagen med hästarna, tävlingar osv när jag inte uttrycker mig via skrift.

Jag hoppas ni kommer tycka om att följa mig och hästarna här på bloggen. Kram!

Senast uppdaterad 2017-06-26. kundtjanst@travsport.se


Fler nyheter:Gymnasieturnén fortsätter 2018

2017-12-15 09:30

Tack till Solvallas funktionärer – och till alla andra som bidragit!

2017-12-14 15:23

Förslag om sammanslagning Sverige och Danmark

2017-12-13 16:00
Till nyhetsarkivet