Vill du också börja med trav?

Oavsett om du är ny i stallet eller känner dig helt hemma på travbanan, finns kunskap att hämta på landets travskolor. På alla travskolor arrangeras kurser för både barn och vuxna som lockas av travsporten.


Gemenskapen med hästarna har en central roll i våra utbildningar. Vanligtvis är varje lektionspass två timmar långt och allt från selning, till körning eller ridning och omvårdnad om hästen ingår i lektionen. Målet är att du som kommer till travskolan verkligen ska lära känna hästarna, samtidigt som du får chansen att bli en del av gemenskapen som kännetecknar travskolorna.

Du behöver inte ha någon som helst erafenhet av hästar eller travsport för att börja på en nybörjarkurs. Varje kurssteg bygger sedan på de kunskaper du får genom tidigare kursnivå. Vanligtvis är en terminskurs på 15-20 gånger och utöver dessa kurser finns ofta kortare prova-på kurser för dig som vill bilda dig en uppfattning om hur det är att gå i travskola. Alla kurser har en kursplan och en tydlig handledning samt ett anpassat kursmaterial för att det ska vara en god kvalitet på utbildningen. Kurserna leds av utbildade och kunniga ledare och hästarna är anpassade för utbildningsverksamhet.

Vårterminens kurser startar på landets travskolor under januari och du som är intresserad av hästar och travsport kan anmäla dig till en kurs, anpassad efter dina förkunskaper. Klicka in på din närmaste travskola, länk till listan finns i rutan nedan, för att se vilka kurser just de erbjuder i vår.

"Tävling, känslor, gemenskap – alltid med travhästen i centrum". Det är så vi beskriver vår sport, och vi hoppas att du vill bli en del av den.

Välkommen till Travskolan!


kundtjanst@travsport.se