Stiftelsen Järvsöfaks

Kallblodskungen Järvsöfaks är en av travsportens största profiler genom tiderna. Hans betydelse för travsporten i allmänhet, och för kallblodsrasen i synnerhet, går inte att överskatta. I oktober 2020 gick Järvsöfaks bort, 26 år gammal, och sörjdes av en hel travvärld. För att hedra Järvsöfaks minne och främja den framtida kallblodssporten har Stiftelsen Järvsöfaks bildats på initiativ av Järvsöfaks tränare och livslånga vän Jan-Olov Persson.


Stiftelsen Järvsöfaks ändamål är att främja kallblodstravaren och kallblodssporten genom utbildning, forskning och utveckling. Stiftelsens verksamhet ska vara framtidsinriktad och främja kommande generationer hästar och verksamma inom sporten. Som ett komplement till Travklubben Sleipner skapar stiftelsen förutsättningar för en hållbar utveckling av kallblodstravaren, arvtagaren till den svenska lanthästen och upprinnelsen till travsporten. Stiftelsen arbetar också för att lyfta fram alla som är engagerade i kallblodssporten. Stiftelsens stadgar hittar du här.

Stiftelsen är helt finansierad av bidrag från stiftarna samt privatpersoner och organisationer som vill bidra till att hylla Järvsöfaks och stötta kallblodssporten.

Så bidrar du till Stiftelsen Järvsöfaks

Swisha ditt bidrag till 123 605 38 13 eller använd bankgiro 5695-2930. Ange din mejl och postadress.

Som tack får du ett diplom med Järvsöfaks i sommarhagen, taget av Einar Andersson. Om bidraget överstiger 1 000 kr får du en uppförstorad bild av Järvsöfaks i sommarhagen, signerad av Jan-Olov Persson. Dessutom lottar vi bland alla som bidragit ut 50 exemplar av den uppskattade biografin om Järvsöfaks, skriven av Robert Okpu. Skicka in ditt bidrag senast 31 augusti 2021 om du vill vara med i utlottningen.

Stiftare av Stiftelsen Järvsöfaks

Jan-Olov Persson, Svensk Travsport, ATG, Södra Hälsinglands Travsällskap, Norra Hälsinglands Travsällskap, Travklubben Sleipner och Menhammar Stuteri.

Medgrundare: Agria och Hudiksvalls kommun

Styrelse Stiftelsen Järvsöfaks

  • Olof Karlander, Ordförande
  • Marita Arvidsson, Vice ordförande
  • Jan-Olov Persson
  • Margareta Wallenius-Kleberg
  • Maja Karlsson
  • Remy Nilson
  • Mats Norberg

För mer information, kontakta:

Olof Karlander, ordförande Stiftelsen Järvsöfaks
Mail: olof@karlander.eu
Tfn: 076-882 82 72

Jarvsofaks_logo_V2.png


kundtjanst@travsport.se