Svensk Travsport söker bolagsjurist med processansvar

Svensk Travsport är huvudorganisation för den svenska travsporten och leder, organiserar och utvecklar travsporten samt fungerar som ett serviceorgan för landets travsportsintressenter. Vi söker nu en bolagsjurist som bland annat kommer att ansvara för organisationens olika processer. Är du en djur/hästintresserad jurist med erfarenhet av att driva process i domstol är detta rollen för dig!


Arbetsbeskrivning

I rollen som bolagsjurist med processansvar på Svensk Travsport kommer du till stor del driva processer avseende överträdelser av travsportens regelverk, både i nämnder och i överdomstol. Du kommer att agera som en åklagare i bland annat dopings- och djurskyddsärenden och du sköter den externa kommunikationen i frågor rörande regelverk och överträdelser. Du kommer också representera Svensk Travsport i olika kommittéer och nämnder. Du kommer även få möjlighet att arbeta med affärsjuridiska frågeställningar och i samarbete med Svensk Travsports chefsjurist hantera avtal med spel- och mediabolag samt förhandla IT-avtal. I rollen ingår även vissa bolagsrättsliga frågor såsom exempelvis stadgefrågor. Du arbetar centralt men även operativt nära verksamheten och har mycket kontakt med bandomare, utredning och hästvälfärd, aktiva m.fl.

Tjänsten är placerad på Svensk Travsports kansli som ligger i Hästsportens Hus vid Solvalla travbana i Stockholm och du rapporterar till Svensk Travsports chefsjurist.

Vem är du?

Vi söker dig som har arbetat som jurist i minst 6 år efter avslutad juristexamen och huvudsakligen har arbetat med processer. Vi tror att du idag är en åklagare som vill fortsätta att arbeta med att driva processer men som är redo att även utvecklas inom affärsjuridiken. Du kan också ha arbetat på advokatbyrå med fokus på processer och tvister. Har du arbetat på byrå är det meriterande om du förutom processer även har arbetat med avtalshantering eller compliance. För att trivas i rollen tror vi att du är en häst/djurmänniska med intresse för djurskydd. Du är van vid att arbeta självständigt och har vana av, och är bekväm med, att fatta beslut. Det är viktigt att du har förmåga att tydligt kommunicera med andra än jurister, du är rak och tydlig och vågar stå upp för din ståndpunkt. Det är en fördel om du är van vid att tala med media.

Du erbjuds:

På Svensk Travsport arbetar du i en öppen organisation med energiska och drivna kollegor som brinner för hästar och travsporten. Du ges möjlighet att arbeta självständigt och styra ditt eget arbete. Dessutom får du chansen att utvecklas inom affärsjuridiken i nära samarbete med chefsjuristen.

Om Svensk Travsport

Svensk Travsport är huvudorganisation för den svenska travsporten. Vi leder, organiserar och utvecklar travsporten i Sverige och fungerar som serviceorgan för landets alla travsportintressenter. Vår vision är världens bästa travsport som är attraktiv för alla – alltid med travhästen i centrum.

Ansökan

Välkommen med din ansökan så snart som möjligt via www.jurek.se. Urval sker löpande.

I denna rekryteringsprocess samarbetar Svensk Travsport med Jurek Rekrytering & Bemanning. Vid eventuella frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Helena Woodcock på telefonnummer 0733-10 95 85 alternativt helena.woodcock@jurek.se.


kundtjanst@travsport.se