Svensk Travsport

Frontend Development Lead

Svensk Travsport har funnits sedan 1925 och är huvudorganisationen för den svenska travsporten. Verksamheten utmärks av gemenskap och passion för sporten. Svensk Travsport fortsätter sin satsning med uppbyggnaden av vår IT-avdelning och söker därför en Frontend Dev-Lead.


Tjänsten passar dig som vill ansvara för helheten av systemet samt som trivs med att jobba hands-on med utveckling. Du är personen dina kollegor går till för att få detaljerade beskrivningar kring teknisk standard. Vi bygger våra system från grunden för att det ska passa oss och travsporten så bra som möjligt. Vi påbörjar nu arbetet med att skriva om hela vårt kärnsystem för att modernisera oss och för att följa vår vision att: leverera Världsledande IT för hästsport.

Om rollen   
Som Frontend Dev-Lead blir du tekniskt ansvarig för systemet. Du kommer få stora möjligheter att påverka vägen framåt i tekniska val samt ha en avgörande roll i samarbetet för att få effektiva team. Du kommer jobba hands-on med kod samt agera coachande för teamet och jobba nära vår Lead Architect för att säkerställa leveransen.

I och med att du har ansvar för att leda utvecklingsarbetet framåt i teamet är det viktigt att du som person är social och ödmjuk men även orädd att ta tuffa beslut. Som team jobbar vi alltid tillsammans för att hitta den bästa lösningen och därmed lägger vi stor vikt vid att du är prestigelös och flexibel.

Vi ser att du har erfarenhet av:

  • Javascript
  • React och/ Redux
  • HTML/CSS 
  • Webbdesign och layout 

Samt att du tidigare har arbetat i en coachande roll och att du har vana av att arbeta agilt. Eftersom rollen innebär regelbunden kontakt med både team remote och verksamheten i Sverige är det ett krav att du behärskar både svenska och engelska i tal och skrift.

Det är även ett plus om du har jobbat med  

  • Node.js
  • Vue
  • Typescript
  • Headless CMS 
  • Micro services/ Micro frontends

Vad kan vi erbjuda dig?
Här får du chans att kliva in i en stabil organisation som funnits länge, i kombination med möjligheten att vara med och bygga en IT-avdelning nästintill från grunden! Är du intresserad av hästsport är detta såklart ett guldläge att få jobba med din hobby, och dessutom få fri entré till alla travbanor i Sverige. 

Låter detta intressant? För frågor angående tjänsten och rekryteringsprocessen kontakta Emma And på emma.and@travsport.se 

Ansök via länken nedan.


kundtjanst@travsport.se