Handläggare till avelsavdelningen

Nu söker Svensk Travsport en handläggare till avelsavdelningen. Svensk Travsport är huvudorganisation för den svenska travsporten. Vill du också jobba med världens bästa travsport som är attraktiv för alla - alltid med travhästen i centrum ? Välkommen med din ansökan!Om Avelsavdelningen

Vi är teamet som arbetar med planering, administration, kommunikation och service kring travsportens avelsverksamhet. Det är ofta ett tätt samarbete inom avdelningen och som vår nya kollega kommer du ha stöttning av en handledare för att komma in i rollen.

Om rollen

Är du är serviceinriktad och noggrann, och tycker du dessutom att travsport är jätteroligt? Då kan det här vara drömjobbet för dig! Som handläggare arbetar du i huvudsak med följande arbetsuppgifter:

 • Avelsvärdering av travhingstar
 • Information om avelshingstar och hingstkataloger
 • Handläggning av olika avelsuppgifter
 • Anpassningar till EU-direktiv
 • Telefon- och mailkontakt både nationellt och internationellt med bl.a. travförbund i andra länder, hästägare och tränare.

I denna aktuella tjänst ingår utöver ovanstående

 • Utvecklingsarbete i samarbete med IT-avdelningen, både gällande ett nytt system och underhåll av befintligt
 • Arbete med avelsvärdes- och statistiska beräkningar i samverkan med universitet

Vem är du?

Vi tror du är travintresserad. Du har högskoleutbildning eller god erfarenhet av att arbeta inom antingen statistik, genetik eller både och. Du har erfarenhet av utvecklingsarbete gärna kopplat till IT projekt. Goda kunskaper i såväl svenska som engelska språket, både skriftligt och muntligt, är mycket viktigt och ytterligare språkkunskaper är meriterande. Dessutom är god datorvana och kunskaper inom Microsoft Office ett krav.

Som person är du serviceinriktad, strukturerad och noggrann.Du är flexibel och har lätt för att samarbeta i olika arbetsuppgifter och situationer. Du är bekväm med att jobba under viss tidspress. Erfarenhet av liknande arbete är ett plus.

Mer om tjänsten

Tjänsten är på heltid och placerad på avelsavdelningen hos Svensk Travsport i Stockholm. Tillsättning med start så snart som möjligt.

Om Svensk Travsport

Svensk Travsport är huvudorganisation för den svenska travsporten. Vi leder, organiserar och utvecklar travsporten i Sverige och fungerar som serviceorgan för landets alla travsportintressenter. Vår vision är världens bästa travsport som är attraktiv för alla – och alltid med travhästen i centrum.

Vi erbjuder:

 • Trivsam och engagerande arbetsmiljö – i ljusa fina lokaler i Hästsportens Hus vid Solvalla travbana.
 • Gratis gym och träningslokaler och tillgång till naprapat i huset.
 • Lunchkort och ny fräsch lunchmatsal
 • Gratis prenumeration av digitala Travronden eller gratis exemplar av fysiska tidningen på kontoret.

Mer information

För mer information om tjänsten, kontakta avdelningschef Christina Olsson på 070-527 20 70 eller christina.olsson@travsport.se.

Fackliga kontaktpersoner

Akademikerförbunden: Therese Lundqvist 08-475 27 77, therese.lundqvist@travsport.se

Unionen: Elin Westerlund 08-475 27 72, elin.westerlund@travsport.se

Ansökan

Välkommen med din ansökan till avdelsningschef Christina Olsson via christina.olsson@travsport.se. Sista ansökningsdag är den 23 januari 2022. Intervjuer sker löpande. Tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdag.

 

 


kundtjanst@travsport.se