IT Teamledare Operation Center

Svensk Travsport söker en Team Lead till vårt IT Operation Center - vill du hjälpa oss på traven? Välkommen till vårt IT-team på Svensk Travsport, ett team som genomsyras av höga ambitioner, nytänkande tekniker och en vilja att göra det enkelt för alla att ägna sig åt sin favorithobby – travsport.


Vad innebär rollen?
Svensk Travsport vill fortsätta ligga i framkant och som Team Lead kommer du att bli en del av IT-avdelningens IT Operations-enhet som idag ansvarar för våra digitala arbetsplatser samt all vår arenateknik ute på travbanorna. IT-avdelningen är relativt nystartad och jobbar aktivt för att skapa en arbetsplats där passion för teknik, innovation och hästsport genomsyrar vardagen.

IT Operation Center är under uppbyggnad och ska framöver supportera våra cirka 400 användare på travbanor och Svensk Travsport i allehanda tekniska användarfrågor. Det gör att du som Team Lead har stora möjligheter att påverka våra kommande arbetsprocesser, våra ärendeprocesser samt vilken teknik och system vi ska nyttja då du är med under uppbyggnaden. Operation Center planeras också hantera IT-incidenter under kontorstid samt utgöra Svensk Travsport på-platsen-support.

Vem är du?
Vi söker dig med teknikintresse, servicekänsla och driv och som är taggad på att vara med och skapa någonting helt nytt. Vi tror också att du har:

 • en grundläggande IT-teknisk utbildning och arbetat inom branschen några år alternativt skaffat dig motsvarande kunskap genom arbetslivserfarenhet
 • erfarenhet av supportarbete
 • tidigare erfarenhet av att leda team
 • en god administrativ förmåga.
 • goda kunskaper i Windows, Office 365, Active Directory (AD/AAD) och Exchange
 • god kommunikationsförmåga i både svenska och engelska

Har du dessutom erfarenhet av macOS och även är travintresserad sedan tidigare är det ännu bättre.

Vi erbjuder dig

 • Ett härligt gäng kollegor som gärna pratar trav, teknik och annat roligt
 • Udemy, kompetensutveckling i Netflix-format.
 • Gratis gym och träningslokaler och tillgång till naprapat i huset
 • Lunchförmån (lunchkort) och ny fräsch matsal i huset med utsikt över Solvalla travbana
 • Årskort med fri entré till landets 33 travbanor, och fri prenumeration på Travronden – perfekt för den sport- och hästintresserade!

Om Svensk Travsport
Svensk Travsport är huvudorganisation för den svenska travsporten. Vi leder, organiserar och utvecklar travsporten i Sverige och fungerar som serviceorgan för landets alla travsportintressenter. Vår vision är Världens bästa travsport attraktiv för alla – alltid med travhästen i centrum. Vårt kontor finns i Hästsportens hus och har utsikt över Solvalla travbana.

Ansökan
Urval och intervjuer sker löpande så vänta inte med att skicka in din ansökan. För att ansöka använder du länken nedan. Ett CV och en kort beskrivning om varför du är taggad på denna roll räcker gott. Om du har några frågor eller funderingar så tveka inte att kontakta Chauqline.bredberg@travsport.se.

Du kan även nå de fackliga kontaktpersonerna på:
Akademikerförbunden: Therese Lundqvist 08-475 27 77, therese.lundqvist@travsport.se
Unionen: Elin Westerlund 070-289 56 71, elin.westerlund@travsport.se


kundtjanst@travsport.se