Ungdomsansvarig till Svensk Travsport

Vill du vara med och utveckla ungdomsverksamheten för framtidens travsport? Svensk Travsport är huvudorganisation för den svenska travsporten, och nu söker vi en Ungdomsansvarig till avdelningen Ungdom och Utbildning. Här får du jobba med världens bästa travsport som är attraktiv för alla - alltid med travhästen i centrum. Välkommen med din ansökan!


Om avdelningen
Tjänsten tillhör avdelningen utbildning och ungdom, med uppdraget att utveckla ungdoms- och utbildningsverksamheten inom svensk travsport. Avdelningen arbetar strategiskt med ungdomsfrågor ur ett rekryteringsperspektiv och ansvarar för såväl den lokala utbildningen genom travskolan som den centrala utbildningen av övriga aktiva. 

Om rollen
Vill du vara med och bidra till att fler ungdomar blir aktiva inom travsporten, att unga syns och tar mer plats - då är detta tjänsten för dig! Vår nuvarande ungdomsansvarige går vidare till nya utmaningar inom svensk travsport och vi söker därför efter en ersättare.

Arbetet som ungdomsansvarig innebär att du i huvudsak ska arbeta för att rekrytera och behålla ungdomar i travsporten. Du kommer att vara projektledare för våra spännande projekt som finansieras via Hästsportens Ungdomssatsning. Arbetet innebär att du samarbetar med travskolor, aktiva inom sporten och andra organisationer inom hästnäringen. Du får därför vara beredd på att tjänsten medför en del resande.

Som ungdomsansvarig hos oss planerar och prioriterar du självständigt verksamheten över året, med hänsyn taget till travsportens övergripande mål. Du har ett helhetsansvar för att planera, driva och följa upp projekt och aktiviteter för att nå överenskomna verksamhetsmål, men i nära samarbete med medarbetare och andra avdelningar på Svensk Travsport. Du ska självständigt producera budget, göra uppföljningar och prognoser.

Vem är du?
Då du kommer att ha helhetsansvar för dina uppdrag behöver du ha stor egen drivkraft, vara bekväm med att hålla i kontakter och ha lätt för att samarbeta. För att lyckas krävs också stort engagemang och vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vi söker dig som har:

 • Minst gymnasial utbildning.
 • Stort intresse för unga i allmänhet och travsporten i synnerhet.
 • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift.
 • Goda kunskaper om sociala mediekanaler som TikTok, Instagram, YouTube etc
 • Goda kunskaper i Office-paketet.
 • Goda kunskaper om travsport.
 • B-körkort.
 • Erfarenheter av föreningsverksamhet eller ideellt engagemang är meriterande
 • Dokumenterade pedagogiska och/eller ledarskapserfarenheter är meriterande
 • Erfarenhet av projektledning som yrkesverksam eller på ideell nivå är meriterande

Om Svensk Travsport
Svensk Travsport är huvudorganisation för den svenska travsporten. Vi leder, organiserar och utvecklar travsporten i Sverige och fungerar som serviceorgan för landets alla travsportintressenter. Vår vision är världens bästa travsport som är attraktiv för alla – alltid med travhästen i centrum.

Vi erbjuder:

 • Trivsam och engagerande arbetsmiljö – i ljusa fina lokaler i Hästsportens Hus vid Solvalla travbana.
 • Fri tillgång till gym och träningslokaler i huset.
 • Tillgång till naprapat och personlig tränare i huset.
 • Lunchkort och ny fräsch lunchmatsal
 • Gratis prenumeration av digitala Travronden eller gratis exemplar av fysiska tidningen på kontoret.

Mer om tjänsten
Tjänsten är en tillsvidareanställning (100 procent). Vi tillämpar sex månaders provanställning. Tillträde enligt överenskommelse. Tjänsten är placerad i Hästsportens Hus i Stockholm.

Upplysningar
För mer information om tjänsten, välkommen att kontakta t f avdelningschef för utbildning och ungdom Helena Gärtner 070-254 77 14.

Fackliga kontaktperson:
Akademikerförbunden: Therese Lundqvist 08-475 27 77, therese.lundqvist@travsport.se

Ansökan
Välkommen med din ansökan till helena.gartner@travsport.se  Sista ansökningsdag är den 20 juni. Intervjuer sker löpande, och tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdag.


kundtjanst@travsport.se