Svensk Travsport

UX-designer

Världens bästa travsport som är attraktiv för alla – alltid med travhästen i centrum. Svensk Travsport är huvudorganisation för den svenska travsporten. Vi leder, organiserar och utvecklar travsporten samt fungerar som ett serviceorgan för landets travsportsintressenter.


Du sitter på travbanan. Hästen du satsat på når mållinjen först. Den känslan är den som kommer infinna sig när du påbörjar denna tjänst, du kommer känna dig som en vinnare tillsammans med dina nya kollegor. Svensk Travsport har funnits sedan 1925 och har stor plats i svenska folkets hjärta. Vi ska inom kort genomföra en modernisering av vårt kärnsystem och behöver därför utöka vårt team med en UX-designer. 

Om rollen 
Svensk Travsport står inför en spännande utmaning och behöver tillskott i form av en UX-designer för att lyfta tänket mellan system, användare och design. Du kommer ha ägandeskap över hela användarupplevelsen. I rollen kommer du ansvara för design, och att optimera helhetsintrycket av vårt hästsportsystem för användaren.

Mer specifikt kommer du: 

  • Utveckla och ansvara för användaranpassningen 
  • Ansvara för design och UX-frågor i samråd med samtliga avdelningar 
  • Jobba med A/B-testning för att säkerställa användaranpassningen
  • Modernisera vårt kärnsystem genom micro frontend, ett projekt där du kommer ha mycket att säga till om 

 IT-avdelningen, som du kommer bli en del av, är relativt nystartad och jobbar aktivt för att skapa en arbetsplats där passion för teknik, innovation och hästsport genomsyrar vardagen. Vi jobbar mycket med coachning för att utvecklas framåt, och du kommer få vara med och bygga en arbetsplats som du kommer trivas på.

Vem är du? 
Vi tror att du har minst 3 års erfarenhet av tidigare projekt inom design och UX, gärna moderniseringsprojekt.   

Vi tror också:  

  • Att du har förståelse för hela designprocessen, från research till utveckling 
  • Att du är van att jobba med HTML/CSS
  • Att du har erfarenhet från skiss- och prototypsystem, ex Figma eller Sketch. 
  • Att du är van att kommunicera både på svenska och engelska 

Det är meriterande om du känner dig bekväm i Javascript, har erfarenhet av att arbeta med design sprints samt om du har erfarenhet av UX-design både i app och på webbsida.

Vi ser att du är en kommunikativ person då du kommer ha nära samarbete med flera intressenter. Det är även viktigt att du är initiativtagande då du i stor utsträckning kommer driva dina projekt själv. Är du även är intresserad av hästar och travsport så är det givetvis ett plus. 

Vill du veta mer om tjänsten så är du varmt välkommen att kontakta emma.and@travsport.se.Urval och intervjuer sker löpande så skicka in din ansökan redan idag! 


kundtjanst@travsport.se