Svensk Travsports ungdomsutmaning

Ungdomsutmaningen är en tävling som riktar sig till Sveriges travsällskap och som pågår under två år. Syftet med utmaningen är att uppmuntra travsällskapen att jobba för att bli attraktiva för ungdomar och på så sätt också göra ungdomarna mer delaktiga i travsportens utveckling.


Tävlingen har ett halvtidspris, i form av en aktivitet för sällskapet, efter ett år samt ett pris till det sällskap som efter två år har flest ungdomar (medlemmar under 25 år) i sällskapet. Förutom att vinnande sällskap blir utsedda till Årets ungdomssällskap får de också ett ekonomiskt bidrag för att kunna uppfylla ett av målen i Pegasus under fokusperioden ungdom. Totalt 100 000 kr delas ut i slutet av utmaningen och fördelas på ett första-, ett andra- och ett tredjepris.

Så här går det till

Sällskapen skickar vid utmaningens start in antalet ungdomar som fanns på medlemslistan vid årsskiftet. Startvärdet för alla sällskap kommer att vara noll oavsett nuvarande antal ungdomar inom sällskapet. Vid första årets slut rapporteras det nytillkomna antalet ungdomsmedlemmar in och redovisas i januaris Pegasusrapport. Ytterligare ett år senare, i januari året efter, rapporteras den nya siffran in och i februari delas priset samt utmärkelsen Årets ungdomssällskap ut.

 


kundtjanst@travsport.se