Tidigare projekt

Här kan du läsa mer om tidigare ungdomsprojekt.


Om Travskoleligan

Travskoleligan var en tävling mellan travskolorna runt om i landet där de fick möjlighet att starta med sina travskoleponnyer som körs av eleverna. Tävlingen pågick säsongsvis från 2014 till 2019. Travskolorna samlade under säsongen, som pågår mars till november, poäng som varje månad rapporterades in.

– Travskoleligan var en tävling som uppmuntrar travskolorna att starta med sina ponnyer i lopp och gav möjligheten till dem som nyligen tagit licens, och inte har en egen ponny att starta med, att få köra lopp. Det byggde i sin tur en narturlig brygga för ungdomar mellan travskolan och tävlingsbanan, berättar projektledare Molly Eriksson.


Om Ponnykampen presentera av Agria

Ponnykampen var ett HUS-projekt som startade 2016 och riktar sig till barn och ungdomar inom travsporten. En ungdomstävling som har blivit mycket populär bland barn, ungdomar och ledare.

Det var 2016 som Ponnykampen presenteras av Agria gick av stapeln för första gången. Sedan dess har tävlingen rullat varje år fram till 2019 med Agria Djurförsäkringar som huvudpartner. Tävlingen har som mål att stärka sammanhållningen mellan travskola och ponnyklubb på travbanorna och att synliggöra våra ungdomar inom sporten. Genom att ha anordnat tävlingstillfällena på en vanlig tävlingsdag med ponnylopp och kunskapstävling vill vi uppnå målet. 


kundtjanst@travsport.se