Foto: Lars Jakobsson, TR Bild

Joakim Sandkvist avliden

Trav-Sverige sörjer idag. Strax efter klockan tolv idag somnade unge travtränaren Joakim Sandkvist in, blott 28 år gammal. Han dog av sviterna från det hjärtstopp som han drabbades av under en motionstur i slutet av förra veckan.


Joakim har varit nedsövd på sjukhuset i Halmstad sedan olyckan, men idag gick inte hans liv längre att rädda.

– När han kollapsade i förra veckan hade han en oregelbunden hjärtrytm i runt 30 minuter. Det gjorde att det blev syrebrist i hjärnan, vilket gav omfattande skador på hjärnan. Vi har i efterhand förstått mer och mer hur allvarligt det var, säger hans bror Josef Sandkvist till Trav365.

En mycket uppskattad vän

Det råder inga tvivel om att Joakim var en mycket uppskattad vän av sina kompisar och kollegor runt om i trav-Sverige. Familjen har på Facebook via Josef uttryckt sin tacksamhet för det stora stödet som familjen har fått från trav-Sverige under veckan.

– Vi i familjen är oerhört glada och stolta över hur älskad vår familjemedlem är. Det stöd och den support ni visat oss är helt otrolig, skrev Josef i ett inlägg efter sin brors bortgång.

Stig H-stipendiat 2011

Joakim Sandkvist har varit verksam som proffstränare på Halmstad sedan 2013. Han förärades med Stig H-Akademins stipendium 2011. Joakim började jobba heltid med travsporten 2004 och har varit anställd hos Tomas Malmqvist, Joakim Lövgren, Ulf Ohlsson och Peter Untersteiner.

Håkan Persson, Kanal 75

Publicerad torsdag 24 juli 2014. kundtjanst@travsport.se