Foto: Thomas Blomqvist, TR Bild

Dag Ekner lämnar Svensk Travsports styrelse

Dag Ekner (bilden), ledamot i Svensk Travsports styrelse sedan 2010, lämnar vid årsskiftet sitt uppdrag till förmån för arbetet som VD för HalmstadTravet. Dag har sedan årsskiftet varit tillförordnad VD på deltid, ett uppdrag som alltså nu permanentas.


– Det klart jag kommer att sakna arbetet i Svensk Travsports styrelse, men samtidigt har tiden som tillförordnad VD på HalmstadTravet gett mig nya perspektiv. När erbjudandet om att fortsätta som VD kom var valet därför inte alltför svårt, säger Dag Ekner.

– Dag har varit en stor tillgång för arbetet i Svensk Travsports styrelse och ur det perspektivet är det tråkigt att han lämnar sin plats. Men samtidigt är det positivt för travsporten att han nu axlar uppdraget som VD på HalmstadTravet. Sporten står inför stora och spännande utmaningar, frågor som Dag under sin tid i styrelsen varit drivande i, säger Svensk Travsports ordförande Hans Ljungkvist.

Valberedningen börjar omgående arbetet med att hitta en ersättare till Dag Ekner. Valet av ny ledamot görs genom ett så kallat kompletteringsval i samband med nästa års fullmäktige.

Lena Engström
lena.engstrom@travsport.se

Publicerad den 20 september 2016. kundtjanst@travsport.se