Hanna Eriksson – adjungerad ungdom till Svensk Travsports styrelse

Under SM-helgen var det inte bara fina travlopp som kördes, det var även val om vem som skulle bli den nya adjungerade ungdomsrepresentanten i Svensk Travsports styrelse. Valet hölls under ungdomsträffen på Åbytravet och sex kandidater ställde upp. Till slut stod det klart att det var Hanna Eriksson (bilden) från Lindesberg som skulle bli adjungerad in i styrelsen.


Det var under fredagen och lördagen som ungdomsträffen på Åbytravet ägde rum. 40 ungdomar från olika delar av Sverige samlades för att diskutera olika frågor och framförallt välja ut den nya adjungerade ungdomsrepresentanten till Svensk Travsports styrelse. Under dagarna fick ungdomarna lära känna kandidaterna genom att de satte sig längst fram i salen för att presentera sig och svara på olika frågor.

– Jag var rätt nervös inför valet, men när jag väl satt i stolen med de fem andra kandidaterna höll jag mig lugn. Det svåraste var att jag inte var förberedd på frågorna de ställde, sa Hanna efteråt.

Men det var inte första gången Hanna var med under ett val av att adjungera ny ungdom till styrelsen. Förra året satt Hanna med under ungdomsträffen då Ingela Claeson blev vald, men då valde Hanna att själv inte kandidera.

– Det verkade vara kul att kandidera och jag blev nyfiken på hur det är att sitta med i styrelsen och lyssna på allt som sägs. Eftersom jag var med under valet förra året kändes det lugnande att jag visste hur allt gick till, säger hon

Inför kommande år är det alltså Hanna Eriksson från Lindesberg och Ingela Claeson från Kalmar/Tingsryd som kommer sitta med i Svensk Travsports styrelse som ungdomsrepresentanter.

– Det ska bli otroligt kul och spännande att få sitta med på mötena och se vad som händer i Svensk Travsports styrelse. Sedan känns det bra att ha Ingela vid min sida dessutom, avslutar Hanna.

Tillsammans med de andra styrelsemedlemmarna kommer hon få sitta med för att lyssna och tycka till om olika frågor. Mats Norberg är styrelseledamot och han ser mycket positivt på att ha med de unga adjungerade i styrelsen.

– Vårt beslut att adjungera in ungdomsrepresentanter styrelsen är, anser jag, ett av de bästa besluten vi tagit. Det är ett mycket bra sätt att stärka och lyfta fram unga inom travsporten och det stärker samtidigt hela styrelsen då vi får in fler och nya perspektiv. Alla representanter vi haft har gjort bra jobb och det känns jättebra att få välkomna Hanna som ny adjungerad representant tillsammans med Ingela Claesson, säger han.

Anna Engström Frick
anna.frick@travsport.se

Publicerad den 26 oktober 2017. kundtjanst@travsport.se