Maria Croon ny VD för Svensk Travsport

Efter en bred och noga genomförd rekryteringsprocess av Svensk Travsports styrelse har Maria Croon utsetts till ny VD för Svensk Travsport. Maria Croon har en lång bakgrund inom media och kommunikation och tillträder sin nya tjänst någon gång i månadsskiftet augusti/september.


– Jag är oerhört glad över förtroendet och jag ser mycket fram emot att få vara med och utveckla en sport som är så etablerad och omtyckt som travsporten. Att leda mot den svenska travsportens vision "att uppnå världens bästa travsport som är attraktiv för alla" förpliktigar, säger Maria Croon, ny VD på Svensk Travsport.

Maria Croon kommer senast från ett uppdrag som VD för mediebolaget Lokaltidningen Mitt i Stockholm och utöver det har hon haft ett flertal ledande befattningar inom media och kommunikation med fokus på försäljning och digital utveckling. Hon har också ett stort hästsportintresse och är uppvuxen på Gotland där familjen födde upp travhästar.

– Maria Croon har precis den kompetensen, erfarenheten och de personliga egenskaperna som behövs för att verkställa det förändringsarbete som krävs för att göra Svensk Travsport konkurrenskraftigt och framgångsrikt i framtiden, säger Marjaana Alaviuhkola, ordförande i Svensk Travsports styrelse.

Tf VD Ulf Hörnberg kommer att tillträda tjänsten som vice VD med ett operativt ansvar för sportkontoret och med ett övergripande ansvar för myndighetsdelarna. Tjänsten som generalsekreterare avvecklas och kommer därmed inte att finnas kvar.

– I och med att Svensk Travsport nu är och fungerar som ett aktiebolag så är det viktigt att ha en stark ledning där VD och vice VD kompletterar varandra. Vi är väldigt nöjda med det arbete som Ulf Hörnberg gjort under det senaste året och därför också glada att han vill stanna kvar som vice VD, säger Marjaana Alaviuhkola.

Ulf Hörnberg fortsätter som tf VD till dess att Maria Croon kommer att tillträda tjänsten någon gång i månadsskiftet augusti/september.

För mer information, kontakta:
Marjaana Alaviuhkola, ordförande Svensk Travsport
070-534 88 66
marjaana.alaviuhkola@hallandsdjursjukhus.se 

Maria Croon, tillträdande VD Svensk Travsport 
0706-19 45 32
croonmaria@gmail.com

Pressinformation från Svensk Travsport

Publicerad måndag 15 april 2019. kundtjanst@travsport.se