Foto: Lars Jakobsson, TR Bild

Björs Frej vann SM

Under helgen avgjordes SM för kallblod på Bergsåker i Sundsvall. När mållinjen nåddes var Björs Frej från Hälsingland först, i en tät strid. Hästen är uppfödd och tränas av Annelie Lagergren från Järvsö och ägs av Per-Gunnar och Jan Persson.


Pydin har haft en fin säsong och var favorit inför SM för kallblod. Han tog sig till ledningen men kunde inte försvara sig över upploppet, då Järvsöodin och Björs Frej gjorde upp om segern.

– Jag är väldigt lycklig nu! sa hästens överraskade tränare Annelie Lagergren.

– Det var många bra emot och svårt utgångsläge men Jorma körde som en gud så det gick bra.

Jorma Kontio serverade Björs Frej ett lopp i tredje par utvändigt och sedan han fått draghjälp genom slutkurvan krigade han sig förbi Järvsöodin, som också gjorde en mycket stark insats från positionen utvändigt om ledaren.

– Vi fick en bra rygg bakom Örjan (B.W.Sture) och jag fick lite feeling för att vi kunde vinna 500 kvar. Då hade jag mycket kvar i linorna och väntade bara på upploppet. Han var jättefin och kämpade bra till slut, sa segerkusken efter sin andra fullträff i kallblods-SM.

SM-bons till Eldvin som inte vunnit lopp än i år, men som hela tiden svarar för bra insatser. En säker pengaplockare som nu fick kliva upp på pallen, som 11-åring.

Hasse Svennehed
hans.svennehed@travsport.se

Publicerad måndag 26 augusti 2019. kundtjanst@travsport.se