Foto: Eira Backan

Ny kurs för travintresserade – sök nu!

Nu lanserar Hästsportens folkhögskola i samverkan med Wången en ny kortare variant av folkhögskolekursen Fördjupningskurs trav. Syftet är att möta upp den stora efterfrågan som finns bland aktiva inom trav som söker fortbildning. Ansök senast 10 december till en kurs som startar i mitten av januari och där du till största delen genomför kursen på distans.


Fördjupningskurs trav har sedan länge varit den kurs som blivande proffstränare måste gå för att bli behöriga till A-tränarkursen. Men innehållet i Fördjupningskurs trav har lockat många fler än dem som tänkt bli proffstränare. Därför lanserar nu Hästsportens Folkhögskola i samverkan med Wången en ny kortare version av kursen som inte innehåller den ekonomi- och företagardel som blivande tränare behöver läsa.

– Kursen är delvis på distans för att underlätta för deltagarna. Vi har två obligatoriska träffar på Wången under den elva veckor långa kursen, så sammanlagt är man hos oss nio dagar, förklarar Ulrika Backan (bilden). Vi strävar hela tiden efter att utveckla våra utbildningar. Det måste vara lätt att lära sig mer om trav säger Ulrika Backan som är utbildningsledare för folkhögskolekurserna på Wången.

Sista ansökningsdag är 10 december. Kursen startar 13 januari.

Läs mer och ansök via länkarna nedan.

Information från travsportens riksanläggning Wången