Foto: Maria Holmén, TR Bild

Dags att utveckla verksamheten? – Starta travskola i ditt stall!

I Sverige finns det drygt 450 ridskolor (2014) med sammanlagt 125 000 elever som rider lektion. Motsvarande siffra i travsporten är 27 travskolor med sammanlagt 3000 elever som kör och rider lektion. Eftersom vi vet att människor och hästar mår bra tillsammans så har vi egentligen en väldigt bra förutsättning att växa även inom travsporten. Frågan är bara hur?


Vi tror att en väg att gå kan vara att utöka travskoleverksamheten och planen är att starta en handfull fristående nya travskolor runt om i Sverige under 2019. Gärna på platser där det i dagsläget inte finns någon travskola.

Nu söker vi dig som är sugen att testa en ytterligare karriär inom travet. Är det här du?

  • Brinner för att utveckla travsporten
  • Vill lära ut travsporten till nya personer
  • Har en verksamhet med travhästar (stor häst eller ponny)
  • Är driven och öppen för nya saker

Just nu tar vi in intresseanmälningar för detta projekt och vi hoppas på att hitta rätt personer att utveckla detta med. Skicka in din intresseanmälan, några rader om dina tankar på hur din verksamhet skulle kunna se ut tillsammans med ditt CV senast 6 mars till stina.swartling@travsport.se.

Har du några frågor kontakta projektledare Stina Swartling på stina.swartling@travsport.se / 08-475 26 73 eller utbildningsansvariga Maria Karlsson på maria.karlsson@travsport.se / 070-660 24 74.

Information från Svensk Travsport

Publicerad den 20 februari 2019. kundtjanst@travsport.se