Travbanornas guldkorn: Som hemma fast på travet

Det händer väldigt mycket bra saker ute på våra travbanor, saker som alla kanske inte vet om. Det kan vara publikaktiviteter, speciella event eller projekt eller helt enkelt en väldigt lyckad travdag. Dessa små guldkorn vill vi därför lyfta fram under just vinjetten Travbanornas guldkorn. Denna gång belyser vi en publiksatsning i Örebro.


Vad ville ni uppnå?

Vi ville göra läktaren trevligare och mysigare. Ledordet var "Som hemma fast på travbanan" för att möta diskussionen om att det är så skönt och trevligt att se travet hemma på TV istället för hårda och tråkiga stolar på travbanan, berättar Claes Broberg som är både VD och sportchef på Örebrotravet.

Vad gjorde ni?

Istället för att bygga om hela läktaren valde vi att bygga om en del av den för att se hur det mottas. Vi byggde om ett "plan" till en mysig hemtrevlig läktare med sköna soffor och soffbord. Platserna kan köpas varje tävlingsdag och där erbjuder vi enklare mat som plocktallrik samt dryck. Det ombygga området ligger i anslutning till restaurangen fast ett plan nedanför. Vi kommer med all sannolikhet att bygga ut det hela så fler kan trivas på travbanan. Vi har också tagit fram en reklamfilm som är filmad med drönare för att kunna marknadsföra travet i allmänhet och just den här läktaren i synnerhet.

Vad blev resultatet?

Det har framför allt blivit en positiv snackis. Många har noterat att vi försökt göra något för besökarna. Även de som inte nyttjat platserna har uppskattat det. Vi hoppas och tror att det ska ge ringar på vattnet att man kan sitta skönt och trevligt även på travbanan. Se bra, sitta bra och äta och dricka gott, "som hemma fast på travet".

Hasse Svennehed
hans.svennehed@travsport.se

Publicerad den 13 september 2019. kundtjanst@travsport.se