Lycksele travbana är platsen för vår andra fristående travskola!

Svea Eckerskog heter den drivna tjej som är på gång att dra igång verksamheten ordentligt på Lycksele. Det har tidigare funnits kursverksamhet i egen regi på Lyckseletravet och nu startas samarbetet med Svensk Travsport.


Svea är även ordförande i Lycksele travsällskap och har haft den positionen sen i våras. Hon är 27 år gammal och bor med sin hund Malte nära travbanan. Travet har funnits med sen barnsben och hon startade faktiskt sin karriär på just Lyckseles travskola. De drog igång en liten verksamhet i början av 2000-talet och Svea anmälde sig direkt. Det fanns en travhäst i grannbyn så hon hade fått upp ögonen för travsporten lite innan detta. Efter några kurser i travskolan skaffades några shettisar som Svea tävlade ponnytrav med. Vid 16 års ålder tog hon storhästlicens och på den vägen är det. Travsporten är vad Svea brinner för helt enkelt.

Berätta lite om hur verksamheten ser ut i dag.
– Idag är vi tre ledare, jag, Simone och Linda. Än så länge har vi ”vanliga” jobb på sidan av travskolan men förhoppningen är såklart att travskolan ska växa och vi ska jobba med den på heltid. I dagsläget har vi två kurser igång, en nybörjarkurs och en träningsgrupp för de med licens. Vi har också provat på att ha lite travfritids.

Hur kommer verksamheten se ut?
– Till hösten kommer vi erbjuda både nybörjarkurs, träningsgruppen, travfritids och drömmen är också att få dra igång en vuxenkurs för nybörjare. Det är såklart efter efterfrågan men vi hoppas att intresset blir stort.

Vad gör Lycksele travskola speciell?
– Lycksele är en otroligt mysig bana att vara på. Vi har en stor gemenskap där alla känner alla. Det gör att man utvecklas och får mycket hjälp från alla håll. Steget uppåt känns enkelt om man till exempel vill gå från ponny till stor häst. De med mer kunskap vill gärna hjälpa till och lära ut.

Vill du veta mer om Lycksele Travskola läs mer här.

Eller kontakta Svea Eckerskog på lyckseletravskola@gmail.com eller 076-114 36 53.

Information från Svensk Travsport

Publicerad torsdag 20 juni 2019. kundtjanst@travsport.se