Foto: Malin Albinsson, TR Bild

Svenska Travligan till Norge

STL gör denna vecka ett besök i Norge. Fem STL-lopp körs på Bjerke i Oslo på lördag. Där kan svenska ekipage samla poäng, inför finalerna på Solvalla den 26 december.


En som har chansen att vända hem med många oljepengar är Johan Untersteiner. I Silverdivisionen (lopp 5) är han hårt betrodd med Dizzy River. Sak samma i Big Noon Pokallopp (Gulddivisionen – lopp 7) där Pastore Bob och Gigant Invalley är de som syns högst upp i tipsen. Om Johan (bilden) vinner Silver- med Dizzy och Gulddivisionen med Pastore Bob har han bara där bärgat 350 000 norska kronor.

Mellan dessa två lopp körs Klass II (lopp 6). Norske 3-åringen Iggy B.R. (Trixton) debuterade i maj i Årjäng. Nu har han gjort nio starter och vunnit fem av dessa, alla över medeldistans med Magnus Teien Gundersen i sulkyn. Naturligtvis kom en av plumparna i Norskt Travkriterium på just Bjerke. Fyra av segrarna har tagits i autolopp, vilket det är frågan om på lördag. Han gör debut över lång distans och är inte så rutinerad som många andra i loppet. Men det troliga är att Morten Langli här har en vinnare.

I Klass I (lopp 9) är Shankly Lane favorit. Rune Wiig och hästen är ett samspelt par som inte förlorat sedan juni. De har sju raka segrar nu! Hästen har vunnit alla lopp utom ett i år, och då var han tvåa.

Avslutande STL-lopp är Bronsdivisionen (lopp 11). Ett öppet lopp men här ser det ut som om de svenska kuskarna har bäst chans att segerdefilera då Carl Johan Jepson kör Red Bar, Niclas Benzon tar hand om Lord Flax och Ulf Ohlsson provar lyckan med Hakon von Haithabu. Alla tre kommer från seger och de två senare har faktiskt tre raka.

Nedan hittar du mer om STL.

Hasse Svennehed
hans.svennehed@travsport.se