Foto: Svensk Travsport

Ellen Karlsson – ny ungdomsrepresentant i styrelsen

När en ny ungdomsrepresentant skulle väljas under årets centrala ungdomskonferens föll valet, efter en jämn röstning, på Ellen Karlsson från Skellefteå. Ellen, som både tränar, rider och kör både stor häst och ponny, axlar rollen som ny ungdomsrepresentant efter Hanna Eriksson som avgår efter två år på platsen. På den andra platsen sitter sedan tidigare Katarina Hall från Jägersro.


Under den centrala ungdomskonferensen som hölls på Åby arena i anslutning till SM-helgen deltog 44 ungdomar från landets travsällskap och BAS-organisationer. Utöver föreläsningar och diskussioner kring ungt engagemang och travsportens önskvärda läge – Pegasus – valdes traditionsenligt en ny ungdomsrepresentant till Svensk Travsports styrelse. Efter en röstning på fredagseftermiddagen, som slutade med att två kandidater fick samma antal röster, genomfördes en omröstning på lördagen där valet föll på 19-åriga Ellen Karlsson från Skellefteå. Ellen har en gedigen bakgrund i travsporten med många olika engagemang. Hon brinner också lite extra för jämställdhet i travet, rekrytering av nya aktiva och monté.

På frågan vad Ellen gillar mest med travsporten svarar hon så här:

– Det bästa med travsporten är hästarna. För mig har kärleken till hästarna alltid varit drivkraften. Att ha välmående hästar som trivs med livet. Det är klart att man vill att det ska gå bra också men efter två år med fruktansvärda resultat lär man sig att allt inte handlar om att vinna. Man kan vara gladare över en sämre placering än en seger så länge hästen gör sitt bästa.

Ellen tillträder som ungdomsrepresentant tillsammans med, sedan tidigare sittande, Katarina Hall inom en snar framtid och vi vill gratulera henne till förtroendeuppdraget men också önska stort lycka till!

Bilden: Hanna Eriksson, Ellen Karlsson och Katarina Hall.

Molly Eriksson
molly.eriksson@travsport.se

Publicerad måndag 14 oktober 2019. kundtjanst@travsport.se