Foto: Maria Holmén, TR Bild

Guld till Milligan’s School efter stor dramatik

Dålig start och inte som bäst för dagen. Men klasshästen Milligan’s School löste ändå uppgiften. – Han är den klart bästa häst jag har kört genom hela min karriär, sa kusken Ulf Eriksson efter triumfen i lördagens gulddivision på Romme.


Topptravaren Milligan’s School, hade en på pappret en perfekt uppgift. Men när starten gick blev ingenting som planerat för dunderfavoriten.

– Det blev inte alls kört som jag hade tänkt på förhand men det är sällan det blir det. Han öppnade sämre än vanlig och jag tyckte att alla konkurrenter som var bra kom före oss. Men som tur var galopperade ett par stycken, kanske på grund av farten, och då såg det ju bra ut, sa Ulf Eriksson.

Bollnäskusken valde att lämna andra par utvändigt redan efter 500 meter och sedan han fått överta ledningen utan strid såg det ut att bli en promenad i parken. Men när finske elitloppshästen Elian Web och Jorma Kontio kom farande på den sista bortre långsidan blev det åka av och i slutkurvan såg Milligan’s School ut som en slagen häst. Han kunde emellertid kontra till seger den sista biten sedan Jorma Kontio inte fått ner det norska huvudlaget på Elian Web.

– Han kom väldigt fort så jag fick köra på max för att försvara ledningen och då blev jag lite orolig. Sedan fick Jorma grepp i sista sväng och jag fick rycka tussarna redan där. Fram till 100 kvar kände jag mig slagen men sedan kände jag att det höll på att jämna ut sig och sista 50 var det som vanligt. Han har fantastisk inställning hästen, sa Ulf Eriksson.

Det var Milligan’s School första seger över kort distans, i åttonde försöket, sedan han lämnade Nordamerika och segertiden skrevs till 1.10,9.

Ola Johansson, Kanal 75

Publicerad den 20 oktober 2019. kundtjanst@travsport.se