Lika karensregler i tävlingar med uttagningar och final

Reglerna för behandlingar mellan uttagningslopp och final har diskuterats den senaste tiden. Svensk Travsport har utrett frågan under året och förslag till förändringar presenteras för styrelsen i samband med att hela tävlingsreglementet för 2020 beslutas den 21 november.


Enligt gällande bestämmelser finns karenstid för ett antal behandlingar på 14 dygn enligt Svensk Travsports Karenstids- och Förbudslista. Det innebär att behandlingar inte kan göras mellan uttagning och final i flertalet av dessa lopp, men skulle kunna göras i lopp där perioden mellan uttagning och final är längre än 14 dagar.

– Hästvälfärd är prioriterat för oss. Det är viktigt att hästarna ges en väl tilltagen period för återhämtning mellan uttagningar och final. Genom nya skrivningar i propositionerna och Tävlingsreglementet ser vi till att behandlingar med karenstidsreglerna på minst 14 dygn är förbjudna i lopp med uttagning och final. Jag har gett sportkontoret i uppgift att tillsammans med travsällskapen ta fram en lista på berörda lopp, säger Svensk Travsports vice vd Ulf Hörnberg.

Information från Svensk Travsport

Publicerad fredag 25 oktober 2019. kundtjanst@travsport.se