Malin Lindström – Årets ledare 2019

I travsporten finns det många duktiga ledare i allt från våra utbildningsverksamheter och föreningar till våra travbanor och travtränare. Med utmärkelsen Årets ledare vill vi lyfta fram och synliggöra några av travsportens viktigaste utövare – våra ledare. Bland nomineringarna som skickats in utsågs Malin Lindström (bilden) från Mantorptravet till Årets ledare 2019.


Malin Lindström är 28 år gammal och jobbar som travskole- och utbildningsansvarig på Mantorptravet. Hon beskrivs som en person med ett stort engagemang och ett pedagogiskt ledarskap. Dessa egenskaper bidrar till den perfekta miljön för att både elever och hästar ska trivas och kunna utvecklas. Malin älskar travskolan och hästarna och brinner för att göra skillnad för alla elever.

När travskolan på Mantorptravet åter öppnade igen sommaren 2016 så var det med Malin i spetsen och att det var där hon skulle jobba hade hon redan som trettonåring bestämt sig för.

– Jag vill inspirera, lära och hjälpa andra!

I stallet finns idag nio hästar som varje vecka lär travskolans elever något nytt om trav. Malin håller i fyra av veckans kurser och träffar ungefär 40 av de totalt 55 eleverna. Utöver hästarna på jobbet har Malin också sitt egna gotlandsruss Omri som hon tränar och ger möjligheten till en tjej att tävla.

– Malin är ryggraden i vår travskola, berättar Mantorps Arenachef Linda Norvall och fortsätter, vi kan skatta oss lyckliga som har Malin och utan henne skulle inte travskolan finnas. Hon bidrar på bästa sätt till att framtidens travsport utvecklas och blir mer tillgängligt för alla.

Hyllas i samband med SM-dagen på Åby

I samband med SM-lördagen på Åby delas utmärkelsen till Årets ledare ut. Priset, förutom äran, är en hjälm samt ett stipendium på 10 000 kronor där stipendiaten tillsammans med Svensk Travsport får välja en utbildning inom områdena ledarskap eller pedagogik.

– Det finns många duktiga ledare i travsporten och de blir också, genom sitt engagemang, viktiga förebilder för personer i sin närhet. Därför blir jag stolt över de fina nomineringarna som inkommit och att vi får möjlighet att hylla en av dessa under en dag som SM-lördagen på Åby, säger Molly Eriksson, ungdomsansvarig Svensk Travsport.

Motiveringen till priset som Årets ledare 2019 lyder:

"I travskolan ser Malin alla elever, stora som små. Alla tar del av hennes kunskap, klokskap och smittande positivitet. Det är mycket som har hänt under de tre år hon ansvarat för travskolan.

I ponnytravklubben åker Malin runt och tävlar med sina elever. Hon hjälper, stöttar nervösa barn och föräldrar så att de successivt kan stå på egna ben.
Malin är en tjej som får saker att hända och hon är som en gottpåse där hon alltid tar fram just det som behövs!"

"Malin är en förebild för travskolorna och de som är yrkesverksamma där. Personer som Malin behöver vi fler av för att kunna uppnå framtidens mål. Hon symboliserar framtidens travskoleansvarig."

Alla som nominerats kommer inom kort att få ett diplom hemskickat som minne. Vilka det är kan du se i rutan längst ner på sidan.

Molly Eriksson
molly.eriksson@travsport.se