Foto: Lars Jakobsson, TR Bild

Zarenne Fas glänste i Tyskland

Bäst när det gäller. Zarenne Fas stod i en klass för sig i Grosser Preis von Deutschland. – Det är jättekul att få chansen bakom en så fin häst, sade körande Rikard N Skoglund


I fjol vann han två lopp, varav ett var italienska grupp 1-loppet Orsi Mangelli. I år tog han sin första seger i Tysklands största fyraåringslopp. Zarenne Fas är hästen som slår till när de stora checkarna delas ut. Söndagens triumf blev överlägsen sedan italienaren växlat ner sina konkurrenter på några steg från andra par utvändigt.

– Det är en riktigt bra häst. Planen var att ta ledningen, men vi fick välja plan B och det gick också bra när vi fick rygg på Jorma (bakom totofavoriten Seismic Wave). Det var jättekul att äntligen få vinna ett stort lopp med honom, förklarade Rikard Skoglund.

För Jerry Riordan var det också en speciell seger.

– Jag har vunnit stora lopp i alla länder som räknas. Men jag hade aldrig vunnit något stort i Tyskland, nu har jag gjort det, sade Riordan som såg till att Grosser Preis von Deutschland fick sin nionde raka svensktränade vinnare. Förstapriset var värt cirka 770 000 kronor och segertiden blev 1.12,2/2 200 meter autostart.

Daniel Redén-tränade Maxus slutade tvåa för Kenneth Haugstad medan Riordan-tränade Zabul Fi knep bronset.

För Rikard N Skoglund blev succén total då han i loppet innan styrt in Marcus Lindgrens Dats So Cool i Deutschland Cup med en kvarts miljon till vinnaren.

Robin Johansson, Kanal 75

Publicerad den 14 oktober 2019. kundtjanst@travsport.se