Foto: Lars Jakobsson, TR Bild

Topptrio i Gulddivisionen

Bollnäs i Hälsingland är banan där hästarna andas luft från Hälsingeskogarna och där underlaget är perfekt. Nu på lördag är det just Bollnäs som står som värd för STL och som vanligt bjuder man på bra sport. Gulddivisionen med topptrion Makethemark, Sorbet och Nadal Broline gör förhoppningsvis att vändkorsen snurrar lite extra.


Makethemark var bäste svensk som tre i Elitloppet i våras och han har sedan fortsätt att vara med i toppen av i stort sett alla storlopp han startat i. Nu har han dessutom ett kanonläge från innerspår över 1 640 meter auto. Sorbet (bilden) och Nadal Broline var senast 2:a och 3:a i Sundsvall Open Trot och ska ses som de starkaste hoten mot Makethemark. I vassen lurar topphästar som Global Trustworthy, Antonio Tabac och Disco Volante. Ett lopp där mycket talar för att starten kan bli avgörande.

Vid mållinjen av Bollnäsloppet (lopp 10) väntar 200 000 kronor på vinnaren. Men också ytterligare 300 000 kronor om man sätter världsrekord. Aktuella tider är för ston 08,6 (Delicious U.S.) och 07,7 (Sebastian K.) för hingstar/valacker.

Björn Goop närmar sig just nu 7 000 segrar som kusk och i Klass I-loppet (lopp 5) har han en fin chans med finske Majestic Man. I Silverdivisionen (lopp 11) kör Björn en annan häst som tränas i Finland. Det handlar om Donato E. som Björn känner sedan tidigare. Kan Björn vinna med någon av dessa – eller Nadal Broline?

I Bronsdivisionen (lopp 9) ser Timo Nurmos, som plockar segrar på löpande band, ut att ha en toppduo i Marrakesh och Magic Cash. Återstår Klass II (lopp 7) där Robert Bergh har en av flera chanser genom Mellby Granat.

Länk till mer information om STL finns i rutan nedan.

Hasse Svennehed
hans.svennehed@travsport.se

Publicerad torsdag 12 september 2019. kundtjanst@travsport.se