Foto: Thomas Blomqvist, TR Bild

Lottat till pokalloppen - innerspår för Green Manalishi

Uttagningsloppen till Konung Gustaf V:s Pokal och Drottning Silvias Pokal lottades på måndagen. Stefan Melander kunde konstatera att Green Manalishi (bilden) fick innerspår bakom startbilen i sin Sverige-debut medan hans stostjärna Ganga Bae fick spår 8. – Åby är en bra bana där alla får chans med alla spår som finns där, säger Solvallatränaren och syftar på banans dubbla open strech på upploppet.


På fredag väntar ett smörgåsbord för alla travälskare på Åbytravet som bjuder uttagningslopp till Konung Gustaf V:s Pokal och Drottning Silvias Pokal för den fyraåriga eliten. 31 hästar är anmälda i hingstklassen och det innebär tre uttagningslopp där de fyra främsta går vidare till finalen på Åby 9 maj med en miljon kronor till vinnaren. I stoklassen gör 41 hästar upp i fyra uttagningslopp där de tre främsta går till final. Även här är förstapriset en miljon kronor i finalen.

På måndagen lottades uttagningsloppen och Fru Fortuna gav kriterievinnaren Power startspår 10 i sitt försök. En annan av de stora förhandsfavoriterna är Green Manalishi och den tiofaldiga miljonären som slagits med kulltoppen i USA hela sitt liv fick spår 1 i sitt försök. På stosidan drog Oaksvinnaren Diana Zet spår 1. Nitlotten bland tjejerna drog Ganga Bae som får inleda sitt försök från spår 8. Stefan Melander har laddat rejält inför kvalet och vi bad honom kommentera spårlottningen för stjärnorna Green Manalishi och Ganga Bae.

– Vi får väl se vad som händer. Åby är en bra bana där alla får chans med alla spår som finns där, säger Solvallatränaren och syftar på banans dubbla open strech på upploppet.

– Ganga kan väl öppna bra från spår 8 och när det gäller Green Manalishi får man väl titta på tidigare lopp hur snabb han är från start. Han kom till Sverige förra lördagen och är så klart svårbedömd. Han har gått två träningsheat och känns i alla fall jättefin.

Startlistor till uttagningsloppen finns här.

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75

Publicerad den 21 april 2020. kundtjanst@travsport.se