Foto: Anna Engström Frick

Ponnytravet in i användarkontot

Goda nyheter för dig som har ponnylicens, från och med nu kan du hantera startanmälan och mycket annat via ett användarkonto här på travsport.se. Funktioner som tidigare bara fanns för stora travet släpps nu även för ponnytravet.


Även om ponnytravet just nu har tagit en paus kan vi ändå bjuda på lite goda nyheter för alla med ponnylicens. Från och med nu kan du nämligen göra startanmälningar via användarkonto, precis på samma sätt som för stora travet. Som tränare kan du även se dina kommande starter och startanmälda ponnyer (när tävlingarna kommer igång igen) samt din träningslista när du loggar in på ditt konto, se påhittat exempel nedan. För dig som har licens för både stora travet och ponnytravet kommer exempelvis träningslistan och kommande starter att visas under olika flikar för att ge en enkel överblick.

Träningslista_manipulerad.png

Under Anmärkningar ser du information som är viktig inför startanmälan, exempelvis om din ponnys vaccination eller mätintyg har gått ut eller saknas, Som du också kan se på bilden ska camp anges för ponnyer. Detta gör du genom att kontakta din hemmabana så hjälper de dig.

Du kan förbereda saker redan nu

Vi väntar alla på att tävlingarna ska komma igång, men det finns saker du kan göra redan nu.

  • Skaffa användarkonto här på travsport.se om du inte redan har det. Dock krävs ett bankID och olika banker har olika åldersgränser för det, så kontakta din bank om du har frågor. Vi håller på att titta på ytterligare en identifieringstjänst utan åldersgräns, men den kommer att dröja ett antal veckor till.
  • Kontakta din hemmabana för att ange camp för din/dina ponnyer, alltså var de står uppstallade.
  • Om du har eller kan skapa konto redan nu kan du även göra en lista över förvalda kuskar som du brukar använda, då får du upp dem som förval vid anmälan när den kommer igång. Du hittar funktionen under Inställningar, se påhittat exempel nedan.– Det känns spännande och kul att kunna erbjuda nya funktioner på travsport.se för barn- och ungdomsidrotten ponnytrav. Vi har tagit ett stort steg i och med att vi kan erbjuda en modernare och bättre upplevelse i samband med startanmälan, men vi är inte riktigt klara. Vi arbetar löpande med att utveckla travsport.se och förhoppningsvis har vi en ny identifieringstjänst på plats inom någon månad. Ponnytravet är en otroligt viktig del av den svenska travsporten och den här typen av initiativ är efterfrågade av de aktiva och det går helt i linje med vårt pegasusarbete, säger Petter Johansson, sportchef. 

Mer information om hur startanmälan går till och en manual kommer när tävlingarna kommer igång igen.